4 övningar med en viktplatta och vän

Hej bästa du!

Med en bild som gör mig så glad. Ett medvetet drag att bjuda på inför nya träningsveckan, som kanske kan ge dig lika mycket inspiration som mig? Till att flytta ut träningen i sköna luften, att köra ihop med en vän som ger dig positiv energi eller längre ner – idéer till nya övningar?
Här ser du åter igen min SportHälsa-kollega, härliga Therese och övningar med en viktplatta som Alice tog av oss till SportHälsa. Kanske något att köra med en kompis under veckan, eller bara smittas av känslan till annan slags träning.

4 övningar med en viktplatta och vän

Träna tillsammans

1. Axellyft + skulderrörlighet

Sitt med ryggarna mot varandra. Lyft vikten med raka armar så att axlarna jobbar. Upprepa 10 gånger per person.
träna tillsammans

2. Rodd med axellyft

Fäll i höften och gör en rodd genom att dra viktplattan mot bröstet och knipa åt mellan skulderbladen. Upprepa 10 gånger. Lyft sedan vikten framåt med raka armar. Kompisen tar emot och upprepar samma sak.
Träna tillsammans

3. Knäböj med balans

Håll viktplattan mellan er. Hitta balansen genom att aktivera era coremuskler och jobba djupt ner och upp 10 gånger. Här är det teamwork som gäller för att hålla balansen och att båda jobbar lika djupt.

4. Utfall med sidorotation

Ställ er bredvid varandra i utfallsposition. Böj ner samtidigt och stanna i nedre läget medan ena personen vrider vikten med stark bål åt sidan. Kom upp, vrid vikten åt andra hållet och lämna över till kompisen som upprepar. Gör 10 repetitioner per ben och person.
Önskar dig en fantastisk ny vecka. KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras