Så får du den perfekta bikinikroppen..

..du har en kropp och tar på dig en bikini!

Klyschigt och uttjatat kan tyckas, men sant. Det behövs inget mer. Och nog finns det många sociala medieprofiler som kan spä på en dålig självkänsla (för ja, nervärderande tankar kommer oftare från en själv än någon annan), men även de som gör tvärtom. Får många att våga gå runt i bikini och vara stolta. Mer om detta skrev jag för ganska precis ett år sen i inlägget ”du är ok – 5 läsvärda blogginlägg för självkänslan”. Där kan du hitta läsvärda ord om du behöver. Sedan dess har jag börjat följa ännu fler som visar sin kropp som den är. Olika, viktiga och vackra på sina sätt.

”Lätt för dig att säga – du som är så smal och vältränad..”

..hör jag någon tänka, men nej – det är inte lätt för mig att säga. Jag har en genetiskt smal kroppsform, men har som yngre avskytt mina runda kinder och naturligt putande mage (väldigt lik min pappa i kroppsform). Jag tror de flesta har några komplex i tonåren, speciellt då vi försöker hitta oss själva. Och som vuxen har jag snarare fightats mot hög prestationspress på mig själv än utseendefixering. Det och min kärlek till träning har gett mig den kroppsform jag har idag. Alltså, min väg har inte heller varit ”lätt”, men med åren har jag hittat positiva tankebanor och en hållbar nivå på träningen. Idag accepterar, respekterar och känner jag stolthet över min kropp. Som gett mig det jag älskar högst av allt, samarbetar mot mina drömmar och vardagliga intressen. Det gör mig automatsikt snällare mot den, både i tankar och handling. Och vad andra tycker struntar jag i.
Du måste inte älska din kropp utseendemässigt, den perfekta bikinikroppen är enligt mig snarare den du kan leva livet du önskar i! Jag älskar när personer visar hur mycket de kan göra och uppleva med sina kroppar – oavsett form eller fysiska begränsningar. Som visar mod, drivkraft mot sina drömmar, stolthet och ödmjukhet. Och det måste inte vara några rekordprestationer eller extremt ”annorlunda” kroppar. Det fantastiska med en människa syns som vanligt inte på utsidan, ofta är det personens känslor och tankar jag tycker är häftigast.

Den perfekta bikinikroppen kräver inte heller några speciella dieter. Inte badbyxkroppen heller för den delen. Sunt förnuft och melonglass funkar.

Eller Sitting Bull med strössel på, som även Jonna valde – två av glassfavoriterna i Kampementsbadets kiosk.
Igår var jag och 3 av 4 barnen där igen för att njuta av sol och varma vindar mot huden. Andra årstider går bra, men när det är såhär får jag lätt panik av att vara hemma i lägenheten. Då är Kampan guld att ha några 100 meter hemifrån. Vår trädgård/sommarstuga här i stan, med både pool, lekplats, fotbollsmål, gym, kiosk, bastu och stor gräsmatta. Delat med andra, ofta vänner till både barnen, mig och Jonas, som också förgyller tillvaron.

Här spenderar vi gärna hela dagarna i våra bikini- och shortskroppar. Junior som en stjärna med sin gipsade arm. Ytterligare ett bevis på att vi kan vara skapta på olika sätt och ändå njuta fullt ut av livet. Själv är jag som sagt också stolt och glad över min kropp. Ibland som när den imponerar på mig, exempelvis vid Stockholm Marathon förra helgen och kring alla graviditeterna, men även annars är den fascinerande. Perfekt operfekt, formad av mitt liv, mina drömmar och intressen. Och ja, jag gillar den även utseendemässigt, men viktigast är att den kan hänga med i barnens tempo och mina egna äventyr – oavsett förändringar i vikt, ärr, överskottshud eller andra mänskligheter.
Även idag blir det förmodligen en heldag på Kampan. Igår jobbade Jonas, men idag går vi dit allihop efter Hugos fotbollsmatch. Hoppas du också får en skön söndag – i bikini eller annat plagg du gillar. Puss! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras