FILM: Rörlighet för löpare (och andra stela)

HOT!

Ja du, nog var det varmt på Hot Yoga-passat jag och Derin var på igår. Men det är förmodligen ingenting mot i morgon, då jag och ca 20 000 andra startar våra 42 kilometrar i Stockholm Marathon då solen står som högst – kl 12. Att träna på djupandning, vänja sig vid 38° värme och mjuka upp kroppen kan tyckas strategiskt inför utmaningen, men det var egentligen bara för att vårt vanliga torsdagsyogapass var inställt som vi gick på en hot yogaklass. Tur i oturen och inte sista gången. Svetten rann och jag var glad att jag tog med en egen handduk i sista stund, men fasiken vad skönt.
Innan de 45 heta minutrarna hade jag sprungit ett sista kortpass innan Maran, 20 minuter med växlande fartökningar och lätt jogg på löpband. Jag var alltså ordentligt varm redan innan yogaklassen. Det är verkligen skillnad att yoga då, mot när en är kall i kroppen. Musklerna blir mjukare och det är lättare att komma djupt in i positionerna och sträcka ut. Underbart och inte alls svårt att andas som jag mindes från tidigare hot yoga-klasser. Bra att kunna inför i morgon, haha.
Hur ser dina fredagsplaner ut? Jag ska snart knalla bort och hämta min nummerlapp vid Kungliga Tennishallen, sen göra lite lätta rörlighetsövningar som dem i veckans träningsfilm nedan.

Rörlighet för löpare (och andra stela)

Skönt och välgörande för dig som är stel kring höften, sätet, baksida lår och bröstrygg. Övningar med tanke på ökad rörlighet för löpare, men även oss som jobbar mycket framför datorer, lyfter tunga vikter eller av andra skäl blivit stela i dessa områden. Den här rörlighetssekvensen mjukar upp dem på ett behagligt sätt. Upprepa de delar du behöver som mest, glöm inte att andas djupt och njut av hur spänningarna släpper.
Önskar dig en fantastisk fredag. KRAM! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras