Födelsedagen som slutade på sjukhus

Hej fantastiska du!

Först vill jag tacka åt Junior och Jonna för alla gratulationer i olika sociala medier och IRL. Det är så fint tycker jag. Både engagemanget jag möter vid glädjeämnen och svårigheter. Du som hängt med i min Instagram Story såg kanske även att födelsedagen inte fler riktigt som tänkt? Junior ramlade från klätterställningen på skolan och fick en fraktur på två ställen i handleden. Stackars älskade, som var så glad där på morgonen och sett fram emot sin dag så länge. Som var så ivrig att prova sina nya ihopfällbara fotbollsmål du ser ovan, skor med inbyggda hjul och att köpa något från pengarna från mormor och morfar. Och stackas Jonna som var ledsen och rädd av medlidande med Junior. Hon var ju på skolan och såg hur ont han hade efter fallet.

Men Juniors lärare och fritidspersonal tog hand om honom så fint tills vi kom, och även här på Karolinskas barnskut är personalen fantastiska. Uppvaktatade med sång och till och med present igår kväll. Och jag fick ju verkligen fira precis som för 7 år sen – med att sova på sjukhus. Det gick också bra, jag känner mig trygg och hemma i sjukhusmiljö efter alla veckor jag bott här. Först inlagd har på Karolinska gravid med trillingarna, sängliggande 2 veckor för att inte förlossningen skulle starta för tidigt (vilket den ändå gjorde p.g.a. en infektion). Sen fler månader på neonatalen med de små fågelungarna. Ja och så vid Hampus och tvillingarnas ankomst, samt magoperationen, men på Danderyds då. Jag gillar sjukhus och framför allt personalen – magisk!

Och Junior är tapper. Har snabbt anpassat sig och hittat små glädjeämnen upp i allt. Bild från igår då vi fick en riktigt fin födelsedagsmiddag, med pannkakor, glass och macarones. Nu väntar vi bara på att han ska sövas, få armen tillrättalagd och gipsad. Sen får vi åka hem.
Jag skrev igår att vi inte har några småbarn i familjen längre, men ibland kommer de tillbaka. Min nystora Junior har blivit liten för en stund igen. Behöver hjälp att matas, gå på toa med mera och jag är glad att vara hos honom. Plötsligt är inget annat är viktigt, bara han som sover så sött i sängen bredvid min..♥

Tänk vad snabbt det kan skifta från glädje till oro till tacksamhet. Fallet från klätterställningen kunde ju gått betydligt värre, nu var det bara en arm. Och gånger som denna slås jag alltid av hur mycket godhet det finns omkring oss. I familjen, i sociala medier, skolan, från vänner som hör av sig och på sjukhuset. Ja, till och med taxi-mannen gav mig billigare resa eftersom han tyckte synd om Junior. Jag väljer att se och tro på godheten.
Ta hand om dig och dina nära. STOR KRAM! /A

8 kommentarer
  1. Ja, det är aldrig roligt att skada sig, men vi får vara glada att det ”bara” var armen. Tack snälla du!

 1. Fina bilder på en fin mamma med barn.
  Så tråkigt avslut på födelsedagen, men fantastisk vårdpersonal som uppvaktade.
  Hoppas att armen läker fort och bra! Kram Vickan

  1. Tack snälla Vickan! Och ja – sjukhuspersonalen är grym. Och skolpersonalen också. Och mina läsare 😉
   KRAM tillbaka!

 2. Krya på er fina lille stora kille. Min stora tjej fyllde 7 i början av maj – och ibland känns de så stora medan ibland nästa som ett år igen. Idag fyllde vår minsting 2. Och han ramlade otäckt från stolen och slog huvudet. Så inatt sover jag nära honom❤️

  1. Tack snälla Joanna! Ja, de är egentligen inte så stora innerst inne. Det är väl ingen egentligen, vilket märks när något allvarligt händer. Hoppas din lille kille mår bra nu och grattis till honom med <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras