I vårt kylskåp – alltid / ofta / aldrig

Godmorgon bästa du!

Här står jag med ett par matkassar, för att gå hem och plocka in varorna i vårt kylskåp. Nja, det skulle kunna vara så, men det är kläder från gårdagens modeplåtning i påsarna. Vi höll till hemma hos mig för att sminka modellerna och byta om, så en av mina uppgifter var att bära dessa påsar. Men det är mat jag vill diskutera med dig idag. Vad det skulle kunna vara i de här påsarna och vad vi har i vårt kylskåp.
Oftast är det jag som styr över innehållet, för jag gillar att laga mat och är därför den som skriver inköpslistorna. Jonas är pedant och kör hellre bil än mig, så han är den som oftast städar och handlar hem maten. Och alla i familjen gillar att träna och ⅔ är under tillväxtfas – vilket leder till ett matglatt gäng. Det går åt en hel del här hemma, så storhandlingar gör vi minst en gång i veckan + komplettering med färskvaror.
Det här med innehållet i ett kylskåp kan vara väldigt intressant tycker jag. Ofta avslöjar det mycket om personen/familjen som bor där. Miljötänk, hälsotänk, gourmet eller gourmand, hur mycket tid och intresse de har för matlagning, budget, bakgrund, hur många som bor i hemmet, hur viktigt det är med framförhållning med mera. Vad tänker du om innehåll i kylen från vår senaste storhandling?
kylskåp
Köttfärs, rester av hämtmat, bladspenat, pulled turkey, köttbullar, laxfilé, gurka, fläskfilé, utflyktspannkakor, fetaost, ägg, bearnaisesås, vindruvor, hummus, ost, jordgubbar, Celsius (Jonas – jag dricker bara vid lopp), rökt kalkon, gurksallad, pesto, Bregott, potatissallad, BreOliv, aubergine, rödlök, vitlök, potatis, isbergssallad, paprika, morötter, äpplen..

..räkost, hamburgerost, chokladsås, smör, pressad citron, sylt, hamburgerdressing, senap, mangoraja, Pepsi Max Lime, gräddfil, mjölk, ketchup.

I vårt kylskåp – alltid / ofta / aldrig

..alltid i vårt kylskåp (med sällsynta undantag): Mjölk (ekologisk med varierande fetthalt), ägg, lök, bregott, smör, ost, varierande färska grönsaker och frukt.

..ofta i vårt kylskåp: Färsk pasta, kalkonpålägg, köttfärs, lax, crème fraîche, yoghurt (gärna ekologisk, fullfet), keso, vaniljkvarg, Cola Light/Pepsi Max, sylt, riven ost, kycklingfilé, avocado, färsk lax, köttfärs, färdiga såser (ex. ostsås till lasagne, romsås), juice, grädde, kaviar (min mans), färska bär, Oatly chokladdryck, nougatsås, bacon, ketchup, 7-up, potatis, sötpotatis, broccoli, champinjoner.

..aldrig i vårt kylskåp: Fläskkorv, fiskbullar, lever, Lätta (bordsmargarinet), grisfötter, mögelost, bläckfisk, ostron, sprit. För min del skulle jag även gärna hoppa över kaviar.

Hur är det hemma hos dig? Vad har du alltid/ofta/aldrig i kylen? Du som bloggar – vore superkul om du också delar ditt kylskåpsinnehåll och skriver länken i en kommentar. Eller om inte, skriv gärna här i en kommentar. Är nyfiken. KRAM! /A

Den här kylskpåstitten är inte första gången jag bloggat om. Så här såg det ut:

» Mars 2010
» Januari 2012

7 kommentarer
 1. intressant detta med kylskåp! Jag har inte ett överfullt kylskåp, men så bor jag själv oxå så kan styra det där ’:-)
  Men det som alltid finns är: kvarg (olika sorter, men alltid vanilj och blåbärs-smak), äpplen, flytande smör, ägg, celsius/nocco, tacosås, insulin (två olika sorter)
  finns ofta/nästan alltid: cola zero, fun light, morötter, sallad
  aldrig: ost, bacon, korv, ketchup, grädde, mjölk (gillar inte mjölk eller grädde. Men kan köpa hem, om jag ska använda tex mjök eller matlagningsgrädde i mat)

  1. Tack för att du delar med dig Elin! Håller med om att det är intressant. Och av ditt innehåll förstår jag att du är en träningsperson 😉

  1. Vad roligt att läsa om din kyl Catharina! Lite skillnad mot min, men beror förmodligen mycket på antal barn.. 🙂
   Tack detsamma och kul att du delar med dig!
   Kram

 2. Vi har inte riktigt funnit rutinen med storhandling sedan lilleman började förskolan i januari – så nu har det blivit mkt handling på lillICA… blir så klart dyrare. Men oftast hemma finns grädde, CF, smör, Bregott, krossade tomater (har dem i kylskåpet), fetaost, hushållsost… typ så!

  1. Fattar! Och för oss blir det också avbrott, ex. när Jonas reser eller ingen orkar. Tack för att du delar med dig! <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras