Veckans träning, jobb och familjeliv – summering

Hej bästa du!

Det känns länge sen vi pratade om vad som pågår, här och nu. Hela veckan har jag skrivit om olika ämnen, men inte så mycket om min vardag. Eller? I alla fall gör jag ett litet sammandrag från veckans träning, jobb och familjeliv för dig som håller på att koka över av nyfikenhet, hehe.

Träning vecka 18

 • Måndag: Vila. Dagen efter mitt 34-kilometerspass var det precis vad jag behövde. Ändå så himla glad att kroppen, förutom trötthet muskulärt, kändes så stark. Utan ont i knät som jag haft problem med tidigare.
 • Tisdag: Aktiv lek på Sports Club Education med barnen och vänner. Ingen ”riktig” träning här heller med andra ord. Långpasset krävde det.
 • Onsdag: Styrketräning. Ett pass med fokus på underkroppen, men som alltid aktiveras hela. Med marklyft, utfallsgång med hantlar, hip-thrust med mera.
 • Torsdag: Styrketräning med fokus på överkroppen. Med pull-ups, pressar, rodd och olika axelövningar. Ja, i samma kläder som vid tisdagens klätterlek. Jag använder ofta osvettiga träningskläder fler än en dag för att inte slita på dem eller miljön med att tvätta i onödan.
 • Fredag: Löpning i Lill-Jansskogen. Plan A var långa intervaller på Djurgården, men efter en sömnlös natt (där Junior och Jonna legat och sparkat på mig från olika håll) valde jag B istället. Lätt jogg i skogen. Vilket var ett bra val även av andra skäl – du ser så vackert det är med alla vitsippor.
 • Lördag: Yoga. Lyxigaste starten och som jag känner allt tydligare nyttan av. Att jag kan andas djupare vid löpningen och tunga lyft, är mindre stel i höften och har lättare att gå från ett stressat till mer avslappnat läge.
 • Söndag: Löpning. Ger mig snart ut för att ge intervallerna ett nytt försök. Betydligt piggare efter två sovmornar.

Jobb vecka 18

 • Måndag: Ledig. Eller, inte riktigt. Uppdaterade SportHälsas Facebook, Instagram och såg över sajten. Det är något jag gärna gör, mot att kunna hämta barnen tidigare från fritids under veckorna och träna på mornarna. Och med familjen runt omkring mig känns det inte som jobb.
 • Tisdag: Se ovan.
 • Onsdag: Kontorsdag. Roligt att återse kollegorna. Dels måste jag berätta hur GLAD jag är att ha kvar Derin hos oss, som var på väg att byta jobb men valde att stanna. Nu kan vi fortsätta gå på yoga, pressvisningar och ha roligt på varsin sida om skrivbordet. Dessutom har vi en praktikant på plats några veckor, Alice Kleiva som jag jobbar tajt ihop med. Så fin tjej, smart, ambitiös och grym fotograf. Bland annat är det hon som tagit bilderna till veckans träningsprogram på sajten, med kontorsövningar. Annars blir det mycket möten och planering när jag är på kontoret, för att få koll på alla samarbeten med olika kunder.
 • Torsdag: Jag och Alice tog tåget till Uppsala för att göra en intervju med butiksägaren på Team Sportia, samt fota i butiken. Det tog halva dagen eftersom vi först inte hittade busshållplatsen, sen åkte rätt buss åt fel håll och fick ta taxi till slut. Eftermiddagen satt jag hemma och skrev nyhetsbrev.
 • Fredag: Hemmajobbdag. Det är skönt när jag har mycket skrivjobb, att sitta i tystnad och jobba. Tidseffektivt och skönt inför helgen, då jag försöker tidsinställa många inlägg för att kunna vara ledig så mycket som möjligt.
 • Lördag: Se måndag, men mindre tid.
 • Söndag: Ledig.


Att lägga till varje dag är ju även där du är just nu – inne på min blogg! Det känns dock inte som jobb, även om jag har endel betalda företagssamarbeten. Kontrasten mot att skriva för SportHälsa är stor, så det känns mer som en skön, avkopplande stund att sitta med bloggen och dess bilder. Och att kommunicerar med dig som läser, vilket jag älskar.

Familjeliv vecka 18:

 • Måndag: En skön bara-vara-dag. Vi sov ut, åkte till Bounce så att barnen fick hoppa av sig och fixade här hemma.
 • Tisdag: Åkte till Sports Club Education med barnen och vänner.
 • Onsdag: Tillbaka till skolan och jobb. Och kvällar som går allt för fort. De ägnas mest åt matlagning, läxförhör, att packa allas träningsväskor och därefter – landa i soffan en stund.
 • Torsdag: Se onsdag. Jonas åkte till Åland för sin årliga fiskehelg med vänner medan jag och barnen höll ställningen här hemma.
 • Fredag: Ännu en skol- och jobbdag, med löpning för både mig och barnen. De hade ett lopp på skolan och var riktigt stolta! Och direkt efter skolan gick jag med Junior och Jonna till Hjorthagen IP för fotbollsträning/bergsbestigning. Jonna roar sig fint medan Junior spelar och vi valde bort T-banan för att gå hem en station då det var så skönt väder. Vilket även ökade suget efter glass, för vissa på pinne, andra i skål.
 • Lördag: Alla barnen sov ända tills jag sa hej då och gick på yoga. Hugo var hemma med de små och Hampus tog T-banan själv till sin match. Sen hade vi en lugn dag. Gick till Fältöversten för att handla kalaspresenter, mat och lördagsgodis. Och hängde i närmaste parken med vänner. Sommarväder!
 • Söndag: Har inte hunnit så mycket, men planen är två kalas. Först till kusin Ella som fyller 3 år, sen direkt till Junior och Jonnas kompis Olof. Och för Hugo och Hampus del är det fotbollsmatcher, så bra att Jonas kommer hem strax med bilen för att skjutsa oss åt olika håll. Sen förväntar jag mig sushi och minimalt med projekt under kvällen.


Det var min vecka i korthet – hur har din varit? Hänt något speciellt? Eller ”vanligt”, vilket inte är fel det heller. Berätta gärna. PUSS! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras