Topptur med skoter till Klumpliklumpen

Hej från toppen av Klumpliklumpen!

Igår gjorde jag, mina föräldrar, Hampus, Jonna, Junior och Oliva skoterturen upp på fjället, som också är en tradition varje påsk. Du som sett filmen Dunderklumpen vet vad jag menar. Klumpliklumpen är som huvudet på Jätten Jorm. Där den lilla stugan på näsan är ett vindskydd med en liten kamin och britsar för de som vågar sova över. Eller förlova sig som jag och Jonas gjorde för 11 år sen, för att sedan gifta oss två år senare. Så du förstår ju att det är en speciell plats.

För att ta sig till toppen kör vi rakt upp från ovanför mina föräldrars gård på Lassebacken, genom skogen, en bit på skoterleden och över Långtjärn. Sen är det bra att hitta på tillräckligt hårda skoterspår upp för det branta fjället, för de maskiner mina föräldrar äger är inga värstingmodeller.

Jag körde min bror Jonas avlagda gamla Polaris, med Hampus bak på. Liten och sladdig – jätterolig att sprätta runt med! Hampus studsade där bak och skrek ”mamma – ÄR du verkligen snart 40 år?”. Nej, jag blir aldrig äldre än 18 inombords. Och jag är så glad att vi föll för infallet att lämna middagsdisken för att hinna uppleva detta. The magic hour!

Den fantastiska utsikten över Jorm och fjällen runt omkring. Här Jonna, Hampus och Olivia – bonusdottern som jag ”bytt Hugo mot” en vecka. Min förstfödde och Jonas har åkt till Barcelona på fotbollscup, medan syster Mia och resten av familjen rest tillbaka till Stockholm igen. Kul för både Olivia och oss att fortsätta påsklovet ihop här i Jorm med alla äventyr.

Här ser du min pappa som beundrar den magiska solnedgången. Vi tajmade precis när solen sjönk ner i blodröda färger. Om fjällvärlden är vacker dagtid är den som en saga i det här ljuset. Svårfångat på bild, men jag tror ändå du förstår.

Den här påsken går till historien som en av de finaste jag upplevt. Nu har vi ett par dagar kvar, men det spelar ingen roll om det så skulle regna, för det är detta jag kommer minnas. Att samla på.

KRAM/A

7 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras