När Jorm är som bäst – min långfredag i bilder


Vi är framme i Jorm som du ser. Där jag försöker visa hur mycket snö och sol det är den här påsken. Jag är glad att den ligger så tidigt i år, medan det fortfarande är perfekt för skid-, skoter- och snowraceråkning och allmänt snönjut. Vi är lyckliga som har detta paradis att åka till, där varje årstid har sin tjusning, men så här är det som bäst. Den femte årstiden, just igår optimalt inbjudande för en heldag vid sjön. Så som jag älskar mitt Jorm som mest.

När Jorm är som bäst – min långfredag i bilder


Med neråt -15° under natten är det perfekt skejtföre på sjön. Jag hade slocknat redan vid kl 22 kvällen innan och vaknade av mig själv 6.30, med längtan ut till detta – att spänna på Vasaloppsskidorna som fortfarande funkar fint för fart. Ett varv runt Jormön, så kallt att mobilen dog och jag fick fota några bloggbilder senare (denna t.ex.), men inte jag. Tvärtom. Det är en fantastisk frihetskänsla! Morgonsolen i gnistrande snö, knarret vid varje skidskär och där jag njuter extra mycket av mina krafter från styrketräningen.

Frukost. Med en lång fredag framför oss – ingen stress.

Skare är inte bara bra att skejta på, det är även perfekt skoterföre. Lekstuga för både vuxna, tonåringar och..

..barn. Julen är mysig, sommaren också, men aldrig är alla så nöjda som nu. 13 glada personligheter mellan 2- och 67 år. Mestadels, haha. Det är mycket stök och en hel del gnäll innan vi tar oss ut med alla grejer, kläder och mat, men värt så in i norden. Och som jag nämnde på Instagram – lugnet från fjället smittar av sig. Irritationen blåser snabbare bort här än i en stressig miljö.

Första dagen på påsklovet fick vi skotta fram bryggan där vi parkerade oss hela dagen. Grillade korv, kokade kaffe..

..jag åt första påskägget. Med perfekt krämig gula!

Grillade marshmallows..

..och chillade. Här coolaste Ella och syster Mia.

..tills det var dags att bege sig upp till Blåkull.. jag menar – Lassebacken igen. Köra after ski på verandan, här Hampus i mina brillor.

Och laga middag. Vanlig älskvärda röding med mandelpotatis och gräddsås som ingen tröttnar på. Till och med alla barn gillar fisken, men att rensa är en konst de gärna överlåter till oss vuxna.

Påskkärringarna flög iväg redan i torsdags, men den bilden känns ändå passande att avsluta med och önska dig en riktigt GLAD PÅSK! Hoppas du tar hand om dig med det du gillar bäst den här helgen.
Stor kram från Jämtlandsfjällen! ♥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras