”Om jag måste välja mellan…” Måndagslistan med kontraster

Godmorgon bästa du!

Hur har helgen varit? Hoppas du fått möjlighet att ladda batterierna, framför allt de i skallen som de flesta av oss jobbar mest med. Det märker jag enorm stor skillnad på i mitt eget jobb, att när jag lyckat kopplat bort det en tid har jag betydligt lättare att skriva bra texter. Och det är vad jag vill snacka med dig om här idag – kontrasterna. Olikheter, som inte vore desamma om inte det ena fanns. Lite av det som ”rocka sockorna” står för, vilket jag och barnen firade förra veckan.
Min egen helg startade si så där, helt slut av olika skäl, men helgen gav chans till återhämtning. Med prio sömn, mat, yoga, häng med familjen och egentid med löpning i solen. Välgörande kontraster till hur övriga veckan sett ut. Jag menar, hur mycket du än älskar dina barn är det skönt att vara ensam en stund ibland. Hur kul du än tycker det är på jobbet vore det inte så roligt om du aldrig fick vara ledig, o.s.v. Men om du måste välja då?
I dagens måndagslista har jag lekt lite med tanken på saker jag gillar. Mycket eftersom jag varierar mellan dem, men om jag tvingas peka ut bara en av sakerna blir det de här.

Måndagslistan med kontraster – om jag måste välja mellan..

..torsk eller lax? Lax, helt klart. Smaken sitter i fiskens fett så lax är tacksamt god utan avancerad tillagning.

..Aftonbladet eller Expressen? Aftonbladet. Den tidningen har jag alltid valt framför, redan som barn eftersom den börjar på ”A” precis som mitt namn. Sen fick jag ännu en relation eftersom jag blev tillfrågad att blogga för nystartade Aftonbladet Wellness 2010. Trivdes bra där, men ville sen vidare för att kunna göra samarbeten som jag önskade och eftersom jag inte trivdes med bloggens utseende.

..styrketräning eller löpning? Oj, så svårt. För några år sen skulle jag svara löpning, men nu är jag inte lika säker. Jag älskar frihetskänslan löpningen ger, att komma ut i naturen och rensa tankarna. Samtidigt ger styrketräningen en helt annan kraft, självförtroende och även fysik som gör mig stabil. Så om jag måste välja en av träningsformerna för resten av livet blir det styrketräning, för man kan ju ändå komma ut i naturen på andra sätt.


Men glad att jag slipper välja bort löpning. Här är härlig stund från Djurgården igår morse. 

..äpple eller päron? Äpple, helt klart. Jag kan bli extremt sugen på ett syrligt, grönt äpple eller ännu bättre – våra svenska sorter på hösten.

..solsemester eller skidsemester? Sistnämnda. Sedan barnen börjat tycka det är lika kul som mig och Jonas med skidåkning är de resorna klart bäst. Både med tanke på att glida runt i fjällvärlden ihop och mysigheten efter, i stugan.

..Kent eller Lars Winnerbäck? Yes, jag gillar svensk pop och det här är två favoriter sen lång tid tillbaka. Och om jag måste välja blir det Winnerbäck, för jag älskar hur han berör med texter fulla av igenkänning.

..Cola Zero eller Pepsi Max? Pepsi Max, med den enkla förklaringen att smaken är sötare och godare än Cola.

..fjäll eller stad? Förlåt Stockholm, men om jag skulle välja en plats där jag aldrig fick åka ifrån är det hellre fjällen än staden. Jag älskar storstadspulsen och närheten till händelsernas centrum, men är klart medveten om att jag skulle behöva mer lugn i livet. Nu har jag lyxen att få lite av varje och på onsdag reser vi mot detta..

Skidor på Jormsjön /annalissjanis.se

..Solsidan eller Bonusfamiljen? Gillar båda TV-serierna eftersom de bjuder på så många känslor. Glädje, igenkänning (lite överdriven sådan bara), kärlek, sorg. I ett program kan jag både gråta av skratt, ledsamhet och gömma mig bakom kudden av skam. Men familjerna i Solsidan har hängt med längst, så de känns ändå närmast och blir mitt val. Gillar t.ex. Mia Skäringer massor, både i Solsidan och andra sammanhang.

..bebisar eller tonåringar. Svårt. Jag älskade mina bebisar och var en väldigt pussig mamma, men stora barn är så coola och spännande. Lär mig massor av dem och delar allt fler intressen. Å andra sidan – bebistiden var tuff, speciellt med tvillingar, men jäklar vad jobbig min nästan tonåring kan vara. Helt omöjlig att diskutera med när han bestämt sig för en sak. Helst skulle jag välja att konservera dem alla i 6-7-årsåldern, som Junior och Jonna är i nu. Obrydda om vad andra tycker, kramiga utan att skämmas för sin mamma, otroligt smarta och roliga med sina funderingar. Men nja, någon gång ska de ju klara sig själva också, så jag väljer ändå tonåringar.

..glass eller godis. Glass. Men om godis = choklad hade jag nog valt det ändå, om inte glassen innehåller choklad förstås. I helgen åt jag första pinnglassen för i år. Med chokladöverdrag.

..höst eller vår? Höst. Nog är vårsolen underbar, men min personlighet mår bättre av höstens mörker. Jag behöver inte mer stimulans, som gör mig orolig och rastlös. Mörkrets lugn balansera upp mig bättre och det är på hösten jag är som mest kreativ, kanske för att jag är ett septemberbarn?

..tungt eller lätt? Tungt. I alla fall nu för tiden. Tänker jag tillbaka var jag extremt uthållig förr, men långt ifrån så stark som nu. Och de senaste 2 åren har jag verkligen blivit märkbart starkare vilket är en cool känsla. Som gör det ännu roligare att fortsätta lyfta tungt.

..gröt eller smoothie. Gröt. Har alltid föredragit att äta med sked framför att dricka och speciellt vintertid är det gott med varm frukost.

..högklackat eller sneakers. Haha, lätt val – sneakers! Jag äger bara ett par högklackade skor och det är ett par träskor. Känner mig extremt obekväm i klackar, något som kanske hänger med från min barndom då jag ville vara pojke? Nu för tiden är det även eftersom jag gillar det bekväma och praktiska. Att kunna gå dit jag ska, utan att få ont i fötterna.


De här snyggingarna överraskade Jonas mig med efter sin vecka i USA. Vet inte hur många par Converse jag äger i olika stilar, eftersom jag älskar den breda användbarheten. Till jeans, klänning, shorts, kostymbyxor – ja, passar till allt!
Din tur! Vad skulle du välja om du var tvungen, mellan detta eller andra saker? Skriv gärna i en kommentar eller om du bloggar – kopiera länken i en kommentar så jag hittar till den. Ett kul sätt att lära känna dig på. Kram!

2 kommentarer
  1. Pepsi max, löpning, lax, staden, sneakers/ballerina/platta skor, godis alla dagar i v framför glass, vår/höst spelar ingen roll- tidigare höst då jag kände av våren känslomässigt… typ så😊

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras