Gott att äta i Ruka, Finska Lappland


Igår tog jag och Jonna farväl av Ruka för att resa hem till Stockholm igen, påfyllda av minnen från dagarna ihop. En summering med veckans bästa gjorde jag på Instagram igår, där allt gott vi ätit var en av punkterna. Varje dag har vi blivit bortskämda med nya matupplevelser. Av fina råvaror, både utomhus och på olika restauranger i och omkring Ruka.

Gott att äta i Ruka

Bilden ovan är tagen av skickliga fotografen Harri Tarvainen utanför restaurangen Kontioluola, ca 20 minuters bussresa från Ruka. Jag älskar verkligen hur han lyckas fånga ögonblicken med sin kamera. Och restaurangen var också häftig, med en blank isbar utanför, facklor och i en mysig timmerstuga – mitt inne i skogen. Där hade de dukat upp flera lokala specialiteter.

Fisk från trakten, rensalami, svampsallad och annat gott.

Till efterrätt blåbärspannacotta och kaffeost. Förstnämnda godare än det andra tyckte jag.

Bäst var ändå pannkakorna i Lammintupa, tyckte både jag och Jonna. Tillagade över öppen eld…

..och serverade med bär och grädde.

Vi värmde oss även med kycklingsoppa utanför en lappkåta (eftersom Jonna tyckte det var för rökigt där inne).

Renskav åt jag flera gånger. Här ihop med deras speciella bröd som finns i flera runda former och är lite ”degigare” än hemma.

Fika utomhus – alltid snäppet godare än inne, oavsett vad. Håller du inte med?
Även här vill jag tacka arrangörerna från Reima och Ruka Kuusamo för en enormt välorganiserad pressresa vi kommer prata om livet ut. Jag är så glad över alla upplevelser, intryck och stärkande erfarenheter vi fått. Så från mig och Jonna – stort tack! ♥♥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras