Gymping med legenden – Susan Lanefelt och Reebok

”Ditt liv är ditt val. Vårda, värna och ge glädje till den kropp du skall leva med”, säger Susan Lanefelt.

Kvinnan som var den som introducerade gymping i Sverige, efter att ha inspirerats av Jane Fonda i USA i början på 80-talet. Sedan dess har hon jobbat med att sprida rörelseglädje och sin passion för hälsa genom gympingen. Inte minst med sitt berömda ”kniiiip stjärten” i TV-programmet Sköna söndag som jag själv minns från min barndom. Och än håller hon igång med bland annat föreläsningar, klasser på Sturebadet i Stockholm och event. Som det jag var på med Reebok i torsdags.
Ambassadörer, bloggare och press var inbjudna för att sminkas i typisk 80-talsanda av Face Stockholm och stylas med snygga outfits från Reebok. Som du ser på bilderna – svarta, snygga tights i glittrigt material som seglat upp till mina favoriter i träningsgarderoben, tunna t-shirts och klassiska sneakers. Ja, jag väljer att kalla dem det, men på 80-talet var det såna skor man tränade i. ”Reebok Freestyle High Top” som var den första modellen träningssko Reebok designade för kvinnor 1982. De vita du ser på våra fötter här.

Och wow! Jag blev positivt överraskad hur roligt det var att gympa med Susan och det här gänget. Tidigare på morgonen hade jag sprungit veckans intervallpass, 1000-ingar, och hade egentligen inte tänkt vara med på hela passet p.g.a. det och mycket att göra på jobbet. Men jag kunde inte slita mig, trots att dans och hundbenshantlar vanligtvis inte är min favorit. Susan kan sin sak, fick mig både att svettas och le så att läppstiftet hamnade på tänderna.

”Plocka guldkorn överallt och lägg dom i din lilla påse, ge till dig själv och till andra när det behövs”. Ännu ett klokt citat från Susan Lanefelts hemsida som jag tar med mig tillsammans med härlig energi från eventet. Om jag var trött efter 1000-ingarna var jag som nytänd igen efter gympingen. Men det kändes dagen efter kan jag lova, delvis efter intervallerna (som det var ca 1000 år sen jag sprang), men även efter ca 1000 situps. Ingen träning jag är van vid eller skulle byta ut annat mot, men en häftig upplevelse att gympa med just legenden Susan och andra power ladies på självaste Internationella Kvinnodagen.
Tack till Reebok som bjöd in mig, Face Stockholm för snyggt läppstift och alla branschkollegor som alltid är lika roliga att återse! 
 
Foton: Jessica Clarén

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras