I min kyckling fajita..

chicken fajita

Inför fredagsmyset – en läcker kyckling fajita?

Nej, det blev ingen fredagsfilm den här veckan. Jag var på ett träningsevent och hade sedan fullt upp med jobb och att mysa med barnen, men tänker kyckling fajita kan vara en god variation till taco-fredag? Om du följer den allmänna middagstraditionen? Därför tipsar jag om vår tisdagsmiddag istället, så kommer filmen lagom till helgen.
Jag klurade länge på om det verkligen heter fajita eller tortilla. Vad säger du? Googlade till slut och kom fram till att tortilla är själva brödet. Fajitas kommer från Mexico betyder ”litet skärp” på spanska!! Vem vill äta skräp? Traditionen var dock sådan att fajitas gjordes på det så kallade mellangärdet på kossan. När maträtten spreds vidare till USA började man göra fajitas med andra köttfyllningar som kyckling, räkor, fläskkött och annat. I min har jag helst..
chicken fajita

I min kyckling fajita

  • Stekt och strimlad kyckling
  • Riven mozzarella
  • Sallad, paprika och gurka
  • Avokado (hade tyvärr inte hemma till bilden)
  • Hummus eller rostade kikärtor
  • Vitlöksås av crème fraîche, pressad vitlök, örtsalt och peppar

Vad har du helst i din?
P.S. Gillar du kyckling fajita gillar du förmodligen även tacos? Missa inte min kompletta guide för varierade tacos här. D.S.

2 kommentarer
  1. Vi brukar steka kyckling med lök, gul och röd paprika, spiskummin, färsk chili, vitlök och vitpeppar, och sen slå på en skvätt grädde som får koka in, blir väldigt goda fajitas! Sen blir det guacamole, krossade majschips, gurka, tomat, riven ost, hot chunky salsa och ruccola också. Yummy.

    1. Elin – tack för tipset, det låter jättegott! Jag har bara stekt som ”vanligt” med lite kryddor. Och det där med krossade majschips för extra crunch. Gott!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras