2 + 12 podcast om träning, hälsa och motivation

podcast om träning
Hej kompis! Idag hinner jag inte skriva så mycket, men lyssna på en podcast finns alltid tid för. På min löptur i måndags till exempel, som bilden är ifrån, eller på vägen till och från jobbet. Där händer och armar är upptagna med annat, men öronen tillgängliga för att snappa upp uppmuntrande ord, tänkvärdheter och ny kunskap. Sara, en av våra frilansskribenter på SportHälsa, och jag har här gett tips på 12 podcast om träning, hälsa och motivation här som jag varmt rekommenderar. Men det poppar hela tiden upp nya – och nygamla som du kanske missat?

2 podcast om träning, hälsa och motivation

#Drivkraften

Jag har fått äran att medverka i mitt livs 3e pod, avsnitt nr 48 av #Drivkraften som fokuserar vi på alla områden inom personlig utveckling, mental träning och hälsa. Bakom podden står Malin Rosén, författare av boken ”Från dödstankar till livsglädje – ätstörningen höll på att ta mitt liv”. Vi har haft kontakt i snart ett år angående att spela in det här podavsnittet och nu är det äntligen gjort.

”Idag möter #DrivkraftenAnna Lissjanis. Chefredaktör för tidningen SportHälsa, PT och en av Sveriges största bloggare inom träning och hälsa. Anna delar generöst med sig av både mot- och medgångar i sin blogg och i dagens avsnitt får vi höra lite mer om hennes bakgrund och hur hon tagit sig igenom olika utmaningar i livet.
När fann Anna sin stora passion för träning och hur orkar hon hålla tempot med fyra barn och med tidigare ätstörningar i bagaget? Vad är Annas tips för återhämtning och starkaste drivkraft i det hon gör? Hur var det för henne att bli en offentlig person och vad är då viktigt att tänka på när man har en sårbarhet för stress och utmattning?
Vi tar även upp olika varningstecken på när det sunda kan riskera att gå över till ett destruktivt beteende och i värsta fall leda till träningsmissbruk.”

Här kan du lyssna på poddavsnittet.

podcast om träning

Sessan & Skatan

Sessan (mer känd som ”Workout is passion”-Ida B Olsson) och Skatan (Miranda Jansson) reder ut begreppet träning och hälsa.

”En frälst träningsprofil möter en skeptiker. Kan faktiskt sluta hur som helst. Ska Sessan sluta träna eller ska Skatan börja? Det är frågan..”

Jag älskar hur Ida sprider glädje och sunda budskap på Instagram och är säker på att hon och Miranda kommer lyckas kanonbra med denna pinfärska podcast. Här kan du lyssna på den.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras