Träningsplan vecka 10

Hej där!

Har veckan startat bra för dig? Jag hoppas det och om inte har vi ju många dagar att komma på rätt spår, eller hur? Jag kände själv att jag behövde en mjukstart. Trappa upp lugnt efter en vecka där väder och dagsutflykter styrt min träning mer än en förbestämd plan. På bilderna från en morgon då det äntligen var tillräckligt ”varmt” (-17°) för en längdtur på morgonen. Det växlar snabbt i fjällvärlden och med fem barn med sig kan vad som helst hända, men även för en som älskar att planera och strukturera är det skönt med en paus från det ibland. Nu tillbaka i stan är jag däremot sugen på att ta tillbaka kontrollen över min träning med en veckoplan igen. Både för att få in passen jag vet hjälper mig mot målen, passen som gör att jag håller mig skadefri och icke-passen (d.v.s. vilodagarna).
På lördag reser jag och Jonna bort en vecka tillsammans med outdoor-företaget Reima till Finska Lappland. Det gör mig ännu mer motiverad till att få några effektiva pass dagarna fram till avfärd. Den träning som blir av nästa vecka ser jag som bonus, istället ska vi röra oss på andra sätt ihop med resans arrangörer och andra medbjudna. Det ska bli riktigt spännande att göra denna resa ihop med min tjej och självklart tar jag med dig på ett hörn. Men som sagt, så här ser planen ut för den här veckan.

Veckans träningsplan

 • Lördag: längdskidor √
 • Söndag: vila √
 • Måndag: lätt löpning √
 • Tisdag: styrka, underkropp
 • Onsdag: styrka, överkropp (fokus rygg/triceps)
 • Torsdag: löpning, intervaller
 • Fredag: styrka (fokus bröst/axlar/biceps)
 • Lördag: långpass löpning
 • Söndag: vila


Brukar du göra upp en träningsplan inför varje ny vecka? Vad tycker du är viktigt att få med i den? KRAM!

Fler lästips för dig som vill göra en träningsplan:

2 kommentarer
 1. Hej Anna!
  Jag skulle gärna vilja veta mer om hur ett tex överkroppspass ser ut där du har ett fokusområde med en eller flera muskelgrupper 🙂
  Med vänlig hälsning Jennifer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras