Spar din energi till det viktigaste: Låt-bli-listan

Godmorgon goding!

Måndag. Med en bild från en go stund, tagen efter intervallpasset i Högfjällshotellets gym. Du vet känslan efter att du tagit det där steget över tröskeln till din bekvämlighetszoon – och klarade det du målat upp som ”svårt/jobbigt/läskigt”. Med endorfiner sprutande i samma takt som svettet.
Där är jag INTE idag, både rent fysiskt (ca 50 mil ifrån) och mentalt. Jag älskar de där tuffa passen, men har lärt mig att det inte funkar att köra så där hårt varje dag, när jag har annat som behöver mina krafter också. Istället ser jag fram emot en lätt joggingtur nu på morgonen, för att liksom programmera om kroppen från skidåkning till löpning. Jag är förhållandevis pigg i kroppen med tanke på vårt aktiva sportlov, men siktar på en fortsatt energifull vecka – både med tanke på träning, jobb och familjelivet innan ännu en äventyrsresa. Så trots vilodag igår känns en mjukstart på veckan smart.
Men som sagt – här kommer en motsägelsefull lista kan tyckas, efter gårdagens inlägg om utmaningar och när ”Monday motivationen” flödar? Om att det är helt ok att låta vissa saker vara och spara sin energi till det viktigaste. Starta lugnt och hellre öka, om det känns bra. Det jag förespråkar vid långpass och som funkar på annat i livet också. Jag idag..

Låter-bli-listan..

..att rivstarta träningen. Vår vecka i Sälen var aktiv med skidåkning både på längden och höjden, men jag känner mig ändå utvilad och avlappnad. Och kanske är det därför jag har lättare att fortsätta ta det lugnt? För att få in både några kvalitativa styrkepass och längre löppass senare i veckan.

..att stressa. Inget går snabbare av att jäkta på barnen, så istället väcker vi dem lite tidigare och gör oss klara i tid. Och samma sak gäller mitt egen. Jag struntar i att tänka på saker som att jag inte sprungit långpass på två veckor när jag har ett Marathon framför mig. Över jobb och att ännu en gång få med mig alla prylar till en veckas resa.

..irritera mig. På Instagram den här gången. Erkänner att jag ibland tycker det blir för mycket av vissa saker och jag bidrar säkert också till det ibland. Jag tänker på klyschiga citat och ord om att ”alla kroppar är vackra” och liknande. Självklarheter i min värld, som jag kan störa mig på att måste uttalas. Eller ”före-efter-bilder” där en person är minst lika vacker före ”hen byggt upp en putande rumpa”. Men det är som sagt mitt val att låte bli att följa dessa konton, även om de hamnar under mina rekommenderade.

..jämföra. Mig själv och det jag har med andra. Vad jag gör, kan, ser ut, har o.s.v. Jag har aldrig velat vara som alla andra och är lycklig över den jag är/det jag har, men i svackor händer det ändå att jag vill ha/vara mer. Mänskligt antar jag, men lättare att låta bli när jag mår bra. Sovit tillräckligt och är i balans på andra plan.

..sminka mig. Hela veckan i Sälen har jag gått osminkad och det har varit så skööönt! Jag förstår grejen med smink, känner mig snygg när jag väl tar mig tid att måla lite, men nä. Ännu en dag låter jag bli och önskar att naturen kan fixa saken med frost i ögonfransarna och håret den här morgonen också.

..dra ut på saker. För att undvika punkt 2 svarar jag på mail och sms omedelbart, tar tag i sportlovets tvättberg och nu – ger mig ut på den där morgonjoggen jag snackade om.


Skidorna låter jag också bli, trots att det finns ett litet spår på Gärdet. En har blivit bortskämd med fina spår i fjällmiljö, så nu tar jag upp löpningen igen. Mot Lill-Jansskogen!
Vad låter du bli idag? KRAM!
 

2 kommentarer
    1. Ja, en får ransonera sin energi. Nu la jag visserligen energi på att skriva ner allt det här, men då vet jag vad jag ska låta bli sen, haha 🙂
      KRAM!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras