Gott vi ätit här i fjällvärlden – 9 matbilder

GOD morgon fina du!

Med lite bilder av allt gott vi ätit under veckan på Högfjället och runt omkring. Aptiten går verkligen upp här i fjällvärlden – på livet, äventyren och maten. Ja, du vet säkert hur bra allt smakar under långa utomhusdagar, även det enklaste. Som en bar i fickan vid nödhunger, men de flesta måltider har vi fixat själva i lägenhetens kokvrå och några luncher har vi ätit ute i backen. Som du säkert förstår tar det sin lilla tid att få på 7 personer alla kläder, pjäxor, hjälmar och prylar. Så när vi väl tagit oss ut är det smidigare att äta med allt detta på.
Att starta och avsluta dagen i lägenheten har däremot varit skönt. Alla går runt i sina underställ, håret står på ända och det är bara att krypa till kojs när tröttheten nockar en om kvällarna. Ja och ÄTA när en vill! Jag hungrig nästan jämt under aktiva dagar som dessa och här ser du lite av allt smarrigt vi ätit.

Till frukost..

Chiapudding, vaniljkesella, bär, nötter, ostmacka, ägg och te.

Växlar gärna med gröt: 1 dl havregryn, 1 msk chiafrön, 1 msk linfrön kokas i 2,5 dl vatten. När den kokt 2 minuter rör jag i 2 hela ägg så att de stagnerar. Toppar sen med kanel, bär, kokoschips, pumpakärnor.

Till mellanmål..

Rostade mackor med ost, avokado, ägg och paprika.

Eller kvarg i all sin enkelhet. Med varma bär, frön, nötter och kokoschips.
Andra exempel vi ätit är varm choklad och bullar, bars, apelsiner, nötter, ägg.

Till lunch..

En dag åt jag gulasch med crème fraîche och bröd. Varmt och gott i backen…

…medan Hugo åt grillad macka och övriga lyxvåfflor med marshmallows. Energi behövs!
Andra luncher har vi ätit på Mc Donken, på cafét i olika värmestugor och rester hemma i lägenheten.

Till middag..

Lax med ugnsgrönsaker, potatisgratäng och stuvad spenat.

Familjepizza. När ingen orkar fixa annat finns en bra pizzeria här intill Högfjällshotellet att handla hem mat från.
Färdiggrillad kyckling, ärtsoppa och hamburgare är andra exempel.

Till kvällsfika..

Godis – här några av mina favoriter (speciellt fudge). Andra kvällar har vi ätit glasstårta, frukt, mackor och nötter.
Igår laddade vi lite extra allihop, som för att hjälpa Jonas som gett sig ut för att åka Nattvasan. Hur det gick berättar jag i ett annat inlägg, för han har fortfarandeinte kommit hem. KRAM och ha en go helg nu!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras