Före – under – efter tandblekning

** I samarbete med Aqua Dental **

tandblekning

Minns du att jag nämnde en inplanerad tandblekning?

Det var efter mitt besök hos tandhygienisten som jag berättade att jag även skulle få göra en tandblekning. Precis som då hos Aqua Dental, kliniken jag gjort de här behandlingarna i samarbete med. Jag har alltid haft en god känsla om både tandläkarbesök och mina tänder. Friska och hela, utan en enda lagning. Bara lite skador p.g.a. att jag biter ihop för hårt när jag tränar och/eller gnisslar tänder på nätterna. En liten hörna av ena framtanden har gått av och tandraden är aningen sne, men det har liksom blivit en självklar del av mitt utseende.
Tandblekning har jag däremot varit nyfiken på att testa. Inte för att få ett kakelvitt smalj, men lite mer som tänderna var innan jag förälskade mig i kaffe och cola. Så när de frågade om jag ville göra den här behandlingen och berätta om det här i bloggen tackade jag ja. Och så här gick det till.

Före tandblekning


Haha, passande att fota närbild efter en snorig cykeltur ute i kylan (inte). Men nu är det tänderna i fokus. Dom hade jag borstat noga, använt tandtråd mellan och munsköljning för bästa resultat. Och på plats berättade tandläkaren Alexander Aredahl om hur blekningen skulle gå till och vilka resultat jag kunde förvänta mig. Han fotade tänderna, rengjorde ytterligare, la på ett skydd över tandköttet och penslade tänderna med blekningsmedel.

Under tandblekning


Ok, om förra bilden var smickrande – den här är ju fantastisk! Jag fick coola skyddsglasögon och två plastgrejer som höll undan läpparna. Sen drog vi igång – 3 x 10 minuter under UV-lampan. Det ilade till ett par gånger, annars avkopplande att ligga där i stolen. Gick ju inte att göra mycket annat än att vila.

Efter tandblekning


Kanske svårt att se eftersom bilderna inte är tagna i samma vinkel och därmed i olika ljus, men jag ser i alla fall märkbar skillnad. Precis som jag önskade – en naturligt vitare nyans. Viktigast tycker jag däremot steg 1 och 2 är om du prioriterar dina tänder – allt du kan göra på egen hand och regelbundna tandläkarkontroller.
Nu då? Största utmaningen blir att undvika kaffe och cola ett par dagar efteråt, så att inte tänderna inte tar upp färgen från dryckerna efter blekningen. Rödvin är också bra att undvika sa tandläkaren, men det är inga problem för mig att vara utan, som inte gillar det. Sen kommer jag dock fortsätta som vanligt. Jag skulle aldrig offra mitt kaffe mot bländvita tänder, men är nöjd med den lilla färgskalförändringen som blev.

** I samarbete med Aqua Dental **

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras