En (o)vanlig dag på jobbet – bloggevent med CrossFit

Vad jag gör på jobbet?

Tränar? Ja, det kan man ju tro av mitt instagramflöde. Men du som läser bloggen kanske har en aning om att jag skriver artiklar, instagrammar och publicerar inlägg på Facebook? Ja, det är saker jag gör om dagarna, men uppskattningsvis är det bara hälften av min arbetstid. Mycket går ut på att skriva/svara på mail, omvärldsbevaka och hålla kontakt med skribenter, träningsprofiler och samarbetspartners. Jag har berättat ganska lite om mitt jobb som chefredaktör på SportHälsa, men nu när jag varit där ganska exakt ett år är det kanske dags? Och då väljer jag en extra spännande dag, med bland annat CrossFit på schemat.

I onsdags förra veckan hade jag bjudit in sajtens bloggare till kontoret. Det är en av de roligaste bitarna på SportHälsa, att nätverka och lära känna massor av nya, inspirerande människor. Dels har jag ju kollegorna på kontoret, möter många ute på kundmöten och pressevent, sen har vi även flera som sitter hemma och skriver. Som bloggarna, vissa kul att äntligen få träffa IRL för första gången.
SportHälsa har ett ganska stort gäng bloggare med varierande innehåll, antal läsare och hur ofta de skriver. Men gemensamt är att alla är inom kategorin träning/hälsa och att alla har en skönt personlig stil. Jag är den som coachar och hjälper dem om det är något, som ser till att de får sin bonus utbetald, sprider deras inlägg på SportHälsas facebooksida och till den här dagen – arrangerar en träff. Alla kunde inte komma, men vi som var på plats fick en riktigt härlig dag. Så här såg den ut.

En (o)vanlig dag på jobbet – #tbt onsdag 7/2 – 2018


Kl 06.30. Min arbetsdag börjar ofta redan hemma, en stund innan jag väcker barnen och fixar frukost. Medan jag dricker mitt morgonkaffe publicerar jag något på SportHälsas Instagram, svarar på mail och på kommentarer på Facebook. Sen brukar jag de flesta dagar lämna barnen på skolan och träna innan jag tar plats på kontoret, men inte den här dagen. Då lämnade Jonas barnen och jag cyklade direkt till Södermalm.
Kl 8.30. Jag, två av våra säljare och vår ekonomiansvarige samlas på SportHälsas kontor för att hälsa alla bloggare välkomna, snacka, dricka smaknyheter från Nya Relaxation (den med lingon var min favorit) och äta Super Pot´s från Spoons. Smidiga små burkar med havre/chia-pudding. Söta och goda inför en aktiv förmiddag.

Kl. 9.15. Vägg i vägg med kontoret ligger Crossfit Södermalm. Dit knatade vi in för att först låta duktiga fotografen Oscar Jettman plåta nya profilbilder och andra träningsbilder. Samtidigt kunde alla ställa frågor om allt från träningsteknik till skador och kost till Emma som driver boxen.

Kl. 10.00. Teamwod! Vi parade ihop oss, en bloggare och en från redaktionen, för en riktigt rolig och svettig wod. Hela passet hittar du här på SportHälsa, men även här vill jag visa några av alla inspirerande övningar.

Uppvärmningen bestod av en rörlighetssekvens följt av teamwork där sist i ett led skulle hoppa över/krypa under varannan person i planka/hunden. Och för varje person som passerade under/över dig skulle du växla till hund/planka.

Ännu en uppvärmningsövning var jägarvila där sist i ledet skulle krypa under alla och sätta sig sist tills samtliga krupit under. Sen var vi lagom varma att dra igång.

Hela rummet vibrerade av energi som du kanske ser. Så himla roligt. Jag körde ihop med Lisa som du sett här i bloggen tidigare, men hon var tvungen att gå efter halva tiden. Synd och där hängde jag i chinsräcket med ”bara 60 reps kvar”. Hmm. Fick ta tjockaste gummibandet till hjälp så gick det. Sen var det dags för boxjump och där tog det stopp! Berättar mer om det senare, värt ett eget inlägg.

Kl. 11.15. Lagom fulla av endorfiner möttes vi på kontoret igen för lunch. Spoons bjöd även på goda linssoppor och i goddibags nya smaker av SwebarNjie på proteinpudding och chokladdryck och D-vitamin från Life. Smarrig energi som behövdes efter den där genomköraren.
Kl. 11.30. Under lunchen visade jag hur nya sajten funkar, nu i WordPress istället för Drupal. Bloggarna fick möjlighet att ställa frågor och jag gav några generella tips för den som vill satsa lite extra. Jag ställer inga krav på antal inlägg eller hur de ska skriva, det viktigaste är att de tycker det är roligt och att de kör sitt eget race, men jag hjälper gärna till med min snart 10-åriga erfarenhet för de som vill utveckla sitt bloggande.
Kl. 12.00. Alla drog vidare till sitt och jag jobbade vidare framför datorn. Svarade på alla mail som droppat in under förmiddagen, skrev en artikel och tidsinställde inlägg på Facebook inför dagen därpå.
Kl. 16.30. Sa hej då till kollegorna och cyklade för att hämta barnen på fritids. Lite extra full av energi efter både Crossfit och möten med så underbara människor.
Så här ser inte alla dagar ut som du förstår, mestadels sitter jag framför datorn och några dagar i veckan hemma. Det är en av de största fördelarna med att jobba digitalt – att när vi inte har möten eller event kunna jobba när och varifrån som helst.
Hur ser en dag på jobbet ut för dig? Vore jättespännande om du vill berätta. KRAM!

4 kommentarer
  1. Så kul att läsa! Du verkar ha ett varierande jobb. Jag jobbar som lärare. En dag kan bestå av undervisning, planering, fortbildning, utvecklingssamtal och bedömningar.

    1. Åh, all respekt till lärare! Min mamma jobbade som lärare i alla år och nu har jag ju själv skolbarn. Verkar vara ett ibland tufft, men även givande yrke. Tack för att du delar med dig!
      Kram

  2. Är chef på en kommunal enhet med 25-30 anställda. Börjar vanligen tidigt 7-7:30 med att svara på mail och attester fakturor (bästa timmen på dagen- får så mycket gjort!). Sen väntar kanske ett planeringsmöte inför kommande mässa/event och en avstämning med mina samordnare. Äter lunch tillsammans med några anställda med medhavd lunchlåda. Efter lunch väntar en tjänsteskrivelse till politiken, vid 14.00 kommer ett härligt häng med externa aktörer (föreningar, myndigheter) för ett nätverksmöte! Vi kör ända in i kaklet och får oftast avbryta mitt i givande diskussioner vid 16.00 tiden! Kollar mail, pratar lite med min personal (givande samtal sker oftast precis på morgonen eller precis när man är på väg hem?) och drar hemåt (eller oftast till gymmet) när jag är klar. Kan dock variera mellan 15-17, har oreglerad arbetstid så kan ”flexa” rätt mycket – jobba lägre när det behövs och gå tidigare när utrymme finns!

    1. Jessica – spännande jobb du har! Verkligen en helt annan bransch än min, men känner igen mail- och mötesbiten. Och att kunna vara flexibel, det är värt mycket. Tack för att du delar med dig!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras