Så skickar du en kärlekshälsning från hjärtat – som får fler hjärtan att slå

** Annons i samarbete med Hjärt-Lungfonden **

Symbolen för kärlek och som även krävs för att leva – hjärtat!

Som blir varmare och mer uthålligt ju mer du använder det, både det känslomässiga och det av kött och blod. Som vi ofta tar för självklart, men uppmärksammar lite extra en gång om året – på Alla hjärtans dag 14 februari.
Jag har alltid varit tudelad över denna speciella ”kärleksdag”. Precis som julafton och andra högtidsdagar blir det extra plågsamt för den som inte har någon att fira med. Eller för den som saknar någon. Kärlek är ju inte bara röda rosor och smarrig choklad, det är något av det mest smärtsamma du kan uppleva – eller inte uppleva. Härligt och jobbigt på olika sätt.

Tiden läker sår, tro mig, men på Alla hjärtans dag hugger det alltid till lite extra hos mig. Dagen gör mig påmind om våra två änglabarn. Jag tänker på hur livet kunde sett ut om det fanns hos oss, men även hur tacksam jag är för de vi har. Som kanske inte blivit till om ängla-Hampus och ängla-Jonna levt? Och visst är det fint att uppmärksamma personer du älskar, eller tänka på dem du saknar, men för det krävs inga nya prylar.
I Sverige uppmärksammar närmare hälften av svenskarna Alla hjärtans dag, många genom att köpa presenter. Enligt siffror från branschorganisationen Svensk Handel beräknas merförsäljningen den 14 februari uppgå till cirka 140 miljoner kronor. Men det finns gåvor som faktiskt gör skillnad, både för den som får dem och där pengarna kan rädda liv – välgörenhet.

Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och svarar för mer än en tredjedel av alla dödsfall. Därför är jag glad att få sprida Hjärt-Lungfondens viktiga Alla hjärtans dag-kampanj, där du både kan sprida kärlek till personer du älskar och skänka 100 kronor per hälsning till fondens forskning. Jag har själv redan skickat en första till mina kära föräldrar och fler blir det. Det var så smidigt att bara gå in på www.allahjärtan.se, skriva några väl valda ord och betala via swish. Hälsningen kommer till mottagarens mobil och visas även på 690 digitala reklamskyltar runtom i Sverige. Vackert!

Skicka en kärlekshälsning från hjärtat – som får fler hjärtan att slå!

Gå in på www.allahjärtan.se och skriv till någon du älskar, samtidigt som du bidrar med 100 kronor till Hjärt-Lungfondens viktiga arbete. Sprid det gärna i även dina sociala medier, så att fler får chansen att göra samma sak. Kärlek och ett friskt hjärta – fint, men ingen självklarhet.. ♥

** Annons i samarbete med Hjärt-Lungfonden **

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras