FILM: Dynamisk duva – skön rörlighetsövning för rumpa och höft

dynamisk duva
För det mesta är jag en riktig ensamvarg när det kommer till träning. Jag gillar att gå in i mig själv, få en meditativ paus med vila från tankar på annat än just det där lyftet, löpsteget, skidtaget eller yogarörelsen. Men då och då är det kul att bryta av med löpning ihop med vänner eller att gå på gruppträning – både för det sociala, gemenskapen  och att lära mig nya saker. Få ny inspiration, ideér, nya synsätt och övningar.
Igår var jag på ännu ett Yoga for Athlets-pass. Där får jag alltid med mig så bra övningar, som den här rörlighetsövningen. En dynamisk duva som verkligen kommer åt och mjukar upp stelheter kring din höft och rumpa på ett skönt sätt. Bra för de flesta, men speciellt löpare som lätt blir stela på utsida lår, rumpa och höft. Prova gärna!

Dynamisk duva – skön rörlighetsövning för rumpa och höft

  1. Stå i ett lågt utfall med händerna i golvet.
  2. Sätt fötterna på samma ”linje”.
  3. Eftersträva att vinkla ut och lägga i knät i golvet.
  4. Sträck på överkroppen för extra stretch när knät ligger nere.
  5. Avsluta gärna med att fälla fram över benet. Känn spänningarna släppa och ta några djupa andetag.

Med den önskar jag dig en riktigt skön fredag. Kram!

Fler relaterade läs- och filmtips

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras