Ett dygn som 7-barnsmamma

Tidigt i ottan klev jag upp för en kaffekopp innan morgonrundan.

7.00. för att fylla på med ensam tanketid. Jag visste att det inte skulle bli så mycket av den varan på ett dygn. Och hur mycket jag än älskar barn och mår bra i deras närhet, är det en perfekt inledning att ladda upp med några djupa andetag i skogen för mig själv. Det var inte många ute så tidigt en lördag morgon. Jag skulle också sova längre om inte mina systerbarn var på ingång, men ibland är det värt att kliva upp ändå.

8.30. Efter ett varv och några backintervaller i Lill-Jansskogen kom jag tillbaka till en brinnande soluppgång över Gärdet. Helt magiskt! Den här helgen har vintern verkligen visat upp sin finaste sida av Stockholm. Men några minusgrader, frostiga träd och drömmigt ljus.

9.00. Kusinerna droppade in och Mia och Thomas åkte vidare mot bröllopsfest med övernattning. Inga problem, så som det brukar vara när jag inte förväntas hinna med en massa annat samtidigt utan kan ge barnen all uppmärksamhet. Förmiddagen spenderade vi inne för att krångla på fotbollsstrumpor på Junior och skicka med tillsammans med kompis på fotbollsträning. Och att ta emot storkusin Olivia som kom direkt från sin cheerleadingträning.

12.00. Lunchen till 7 barn fick bli något enkel. Korv med bröd och morötter.

13.00. Sen klättrade alla på väggarna och det var läge att premiäråka i pulkbacken ner mot Gärdesfältet för i vinter. Nu är alla mina barn så stora att de själva springer ut och leker, men efter ett par dagar som småbarnsmamma inser jag hur smidigt vi bor. Med en lekplats, affär, skog och öppet fält precis runt husknuten. Inom lagom gångavstånd även för knubbiga 2-årsben att ta en snowracer och gå några meter för att komma till detta.

Ljusterapi! Och vi var långt ifrån ensamma att suga sol en dag som denna.

Frostgräs funkar också fint att åka på! Det blev många race nerför backen och jag fick åter dra uppför. Har fått många påminnelser den här helgen. Hur STORA mina egna barn blivit, som klarar nästan allt själva.

15.00 – 21.00. Resten av dagen gick ut på att bygga med Duplo, byta några blöjor, laga mer mat inkl. plock, spill, disk, stryka pärlplattor, medla vid konflikter, bädda, läsa saga, trösta, duscha av, krama..

Söndag kl 7.30. Hyfsad sovmorgon ändå för en 7-barnmamma, tycker du inte? Sen åt vi frukost och tog det lugnt ett par timmar innan vi gick till lekparken. Jonna hade fått slime på mössan, men Hjalmar tyckte att:
– Vi kan göra en ny mössa av papper!
Haha! Något av det bästa med barn – alla geniala kommentarer, funderingar och diskussioner. Efter lunchen kom dock mamman och pappan för att hämta de minsta trollungarna medan Oliva ville stanna en natt till. Hon är som en den stora dotter jag egentligen skulle ha haft och leker lika bra med Junior och Jonna som Hugo och Hampus. En så rolig och fin tjej och det blir till och med enklare att ha ett extrabarn som henne här. Alla håller bättre sams och leker lugnare.
K Ä R L E K, kaos och en jädra massa skratt sammanfattar det här dygnet. Är mer än nöjd med 4 barn, men jag fattar ändå de som skaffar 10-tals. Ändå är känslan ”äntligen måndag” idag. Nu ser jag fram emot en tyst dag på hemma hemmakontoret och nej – 7-barnsmamma på heltid blir jag förmodligen aldrig.. ♥

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras