Min nyårsafton 2017-2018 i bilder

Jag har ju inte berättat om min nyårsafton 2017..

..som var en så vacker dag. Hemkommen till Stockholm från mitt Jormhem har jag fått distans att se det ännu tydligare. Under den 90 mils långa bilresan sorterade jag bilder och plockade ihop några jag vill bjuda dig på. För nog är det något stort med det ”sista” och ”första” du gör under ett år? Som att det får ett extra skimmer över sig och blir mer speciellt än annars. Och det hade verkligen min sista dag på 2017, skimmer. Mycket tack vare det fantastiska vintervädret.

Min nyårsafton 2017-2018 i bilder


Det växlar snabbt i fjällen och plötsligt var det neråt -20°. Bitande med andra ord, men samtidigt garanti för den vackraste av vintervärldar. Stillhet. En kämpande sol och glittrande, knarrig snö. Jag, Jonas, syster Mia och hennes Thomas tog bilen med skidor till Blåsjöfjället för ett varv i 6-kilometersspåret. Med frost i hår, ögonfransar och stelfrusna tår. Värt 1000 gånger om och ett sätt att avsluta träningsåret med sug efter mer.

Vi trotsade även kylan en stund ute med barnen innan festförberedelserna. Bara att duscha alla barn tog sin tid och klä oss i resväskans finaste. Jonna och jag i våra paljettkjolar, såklart. Grabbarna i sina snyggaste t-shirs/skjorta. Sen raddade vi upp oss får årets sista familjefoto.

Att fixa extra festlig 3-rättersmeny och duka för 13 personer tog också sin tid, men samtidigt trevligt pyssel när alla hjälps åt. Och gott blev det. Mina föräldrar har bra förutsättningar, med finaste råvaror från egna gården och skogen. Kantarellsoppa med friterade tunnbrödschips, älgfilé med smashed potatoes och rödvinsås, samt chokladfondant med vanligglass och julgodis. Och makaroner med ketchup till de minsta. Är det kalas så är det.. 😉

Minstingkusin Ella 2 år avslutade sin dag ett par timmar tidigare, men övriga var lyckliga över att vara uppe till 12-slaget. Vi spelade spel och gick ut för att lysa upp mörkret med tomtebloss.

Sen gick vi in och skålade in det nya året innan alla kröp till sängs.
Som vanligt hade jag svårt att somna, trots trötthet efter en senare kväll än vanligt. Tankarna snurrade på året, som varit ett av det tuffaste hittills. Jag är öppen om mycket här i bloggen, men vissa privata bitar vill jag behålla för mig själv. Under 2017 har jag tagit tag i flera känslomässigt upprivande saker som jag ska fortsätta bemöta det nya året. För blunda tänker jag inte, livet är för kort för det. Och du som känner mig vet att jag aldrig ger upp.

Berätta mer kommer jag säkert inom sin tid, men nu vill jag mest dela med mig av min erfarenhet. Hur du kan komma vidare och bli starkare av att bemöta det svåra. Och genom att öppna ögonen för det jobbiga ser du även det vackra. Det som finns i varje dag, eller i varje träningspass om det är vad du tänker utmana dig med, även de tuffa.
GOTT NYTT ÅR bästa läsare! Låt oss göra något riktigt bra av det vi har framför oss ♥

2 kommentarer
  1. Gott nytt år!! Hoppas 2018 blir mindre tufft men du är stark och klok som tar tag i jobbiga saker. Värt det när man sorterat tankat och känslor och förstår sig själv bättre. Eller iallafall mår bättre 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras