#vilopepp – poddtips


Eftersom jag visste att det skulle bli en sen sista dag på året, som varje nyårsafton, förinställda jag det här inlägget som känns passande. För att vila från bloggandet. Om att vila. Vilket kan vara det allra bästa när du inte fått tillräckligt med sömn (eller fått för mycket av annat). Och om du inte har möjlighet att ta igen det med en tupplur under dagen eller extra tidigt läggdags ikväll?
Igår tog jag en lång sovmorgon för att orka vara uppe till 12-slaget, men idag är jag och familjen uppe lite tidigare igen. Vi ska nämligen lämna det vackra vinterlandet och resa till Stockholm igen. Det blir alltså en heldag i bil, där en av sakerna vi brukar underhålla oss med är olika poddar.
Gemensamma roddar vi gillar är Framgångspodden, Fördomspodden, Alex & Sigge och podden med Adam Alsing. En annan jag vill tipsa om, för att återgå till vilotemat är Ortorexipodden. En podcast om livet som sjuk, frisk eller mittemellan, skapad av Lisa Jisei och Fanny Rinman och som jag haft äran att gästa i avsnitt 23 på temat #vilopepp. För att citera mig själv och tjejerna från en Instagrambild:

”Allt är läskigt de första gångerna man gör det. Det spelar ju ingen roll om man ska gå till gymmet första gången eller vila första gången.” Behöver vi peppa oss till vila, på samma sätt som till träning och annat? Vad kan det vara att vila, och hur gör en när kroppen glömt hur det går till? Tillsammans med Anna Lissjanis, träningsinspiratör, PT och chefredaktör, funderar vi kring livstempo och ortorexi, att lära om och leta balans. Om att vila för att klara utmaningar, och utmana sig till att vila.

Om du är nyfiken på Ortorexipodden, där flera kloka träningsprofiler pratar, hittar du den på www.jagarsjuk.se/app

P.S. Självklart vill jag även önska dig ett gott nytt år, men mer om det i morgon. I bilen har jag tid att blogga om min nyårsafton. Och att vila 😉 KRAM! D.S.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras