Veckans träningsplan och helgen ur mobilen #44

1, 2, 3 – välkommen till en ny vecka!

Med en återblick på helgen eller träningsplan? Jag kunde inte välja och berättar därför om båda. Mycket för att jag själv vill få ner det i skrift, i alla fall planen för träningen, som är bra att gå efter när tankarna är på barnens aktiviteter och jobbet.
Förra veckans planering kan jag stolt konstatera att jag höll mig  till helt och hållet. Så länge det inte händer något speciellt är det ju bara att lita på att du tänkt över allt på ett smart sätt. En träningsplan formas bäst i lugn och ro, vilket den kanske inte gör på samma sätt när du är trött och stressad?

Veckans träningsplanering

  • Måndag – morgonjogg (lugnt pass ihop med Elin)
  • Tisdag – styrka underkropp
  • Onsdag – styrka överkropp (fokus rygg, baksida axlar, triceps)
  • Torsdag – korta löpbandsintervaller + yoga
  • Fredag – styrka överkropp (fokus bröst, axlar, biceps)
  • Lördag – VILA (eller yoga)
  • Söndag – VILA

Träningsmål och därmed tankarna bakom står kvar från förra veckan.

Sen har vi min singelmammahelg, som jag redan nämnde lite om igår, men berättar lite mer om här. En helg med..

Helgen ur mobilen #44

..sockerkaka. Hampus har blivit en fena på att baka och bjöd på sockerkaka som han gjort helt själv i fredags. Jag tycker det är jättebra att barnen lär sig och dessutom förstår innebörden i pengar. Att ingredienserna till en hel sockerkaka är billigare än en enda kanelbulle från bageriet.

..löpning. Nu när jag och Derin går på yoga på torsdagar sover jag så länge som möjligt och tränar när jag känner för istället för att gå på bokat pass. Löpning är dessutom näst intill identiskt med yoga, rent mentalt. Av att komma ut i naturen och djupandas.

..fotboll. Alla 3 grabbarna har haft fotbollsträning, Hugo både på lördagen och söndagen. De stor åker dock helst själv till sin träning, men Junior vill fortfarande ha med sig mamma. Det är jag glad för.

..Skansen. När Junior gick på kalas tittade jag och Jonna på smådjuren på Skansen. Speciellt råttorna ville hon ta kort på för att visa sin fröken (som tycker råttor är lite läskiga).

..singelmammamat. När Jonas är bortrest blir det enklast möjligast att äta. I lördags hittade jag t.ex. vegoburgare till nedsatt pris som bara var att steka på. Jättegoda! Annars är det barnen som får bestämma och mer om hur jag brukar äta kan du se här.

..styrkesöndag. Efter sovmorgon, frukost och legobygge gick jag till gymmet. Körde ett riktigt myspass i bodybuidingstil. Hela upplägget hittar du på min Instagram, @annalissjanis

..utelek och inneplock. Det märks när barnen varit stilla för länge, då tar tjafs och flams över, men lösningen är lätt. GÅ UT! En stund med fotbollar och lek i parken gjorde alla gott. Och tänk – jag hittade en liten solglimt dessutom! Resten av dagen var det tvätt, städ, lite jobb, julklappspyssel och bad av skitungar som gällde.

Det var min helg. Och träningsplanering. Hur har det sett ut för dig? Helgen eller träningen – eller både och. Det är alltid kul att höra tycker jag, även om jag har full förståelse för dig som bara kikar in och läser lite snabbt. Oavsett – KRAM och ha en fin dag!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras