Veckans träningsplan och matsedel

En plan som ger space åt tankarna, med utrymme för förändring.

Så vill jag ha mina planeringslistor. Som du satt dig ner i lugn och ro för att få tänka över, utefter dina mål och vad du gillar. Som sen är lätta att snegla på, men lika lätta att ändra om något annat dyker upp. Struktur och frihet i ett, om du förstår hur jag menar?
Nu var det ett tag sen jag skrev veckoplan för min träning och middagar – både här i bloggen och i min privata kalender. Jag har gått på känsla ett bra tag, vilket ändå blir något liknande nedan av ren rutin, men ibland missar jag det viktiga. Listor kan verkligen vara till stor hjälp när du har mycket att hålla koll på. Så här ser min veckas träningsplanering och matsedel ut.

Veckans träningsplanering

 • Måndag – styrka överkropp (fokus bröst, axlar, biceps)
 • Tisdag – styrka underkropp
 • Onsdag – VILA
 • Torsdag – yoga
 • Fredag – styrka överkropp (fokus rygg, baksida axlar, triceps)
 • Lördag – löpning (eller yoga)
 • Söndag – styrka överkropp (fokus bröst, axlar, biceps)

Mina tankar bakom:

 • Mål: 1. Vara all roundtränad för livet (ex. skidåkning med barnen, oplanerade äventyr och vardagssysslor). 2. Bibehålla- och långsiktigt bygga styrka och muskler (ex. göra 8 pull-ups och pressa min kroppsvikt,), hålla mig skadefri. 2. Bibehålla kondition och löpteknik för uthållighet i vardagen och att kunna njuta av en löptur utan att ”dö”, året om. 3. Hålla mig någorlunda rörlig, vilket är viktigt för både nr 1 och 2. 4. För fåfängan, vilket jag inte behöver tänka på utan får på köpet av 1, 2, 3.
 • Veckomål: 2 konditionspass, 3-4 styrkepass, 1 yogapass, 1 vilodag
 • Varför? 1. Kulfaktorn – jag älskar att träna olika saker. 2. Funktionen – för att det detta tar mig mot mina mål. 3. Balansen – genom att planera ser jag till att träna olika funktioner och även få min vilodag och tid för lugnare pass.

Som vanligt är det inte säkert att min träning passar dig, inte mig heller om min dagsform/barnens/jobbets inte ståmmer för dagen. Men använd gärna som mall att stoppa in dina egna planer och mål i.
Tortillia /annalissjanis.se

Veckans matsedel

Mina tankar bakom:

 • 1-2 dag vegetariskt, 1 dag kyckling/korv, 2 dagar fisk, 1-2 dagar kött, 1 dag äggrätt
 • Varför? Precis som med träningen – variation förnöjer och optimerar även att jag och familjen får i oss all näring vi behöver för att hålla oss nöjda, friska och starka.

Hoppas det kan ge dig lite idéer inför veckan. KRAM!

Fler lästips om planering

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras