Svett och skratt i Sergelgången – bilder från Frisk och Stark Familj Stadium

** Träningsevent i samarbete med Stadium **

Även av små frön bli det plantor.

Ur samhörighet och lekfull träning kan rörelseglädje för livet gro. Vi vuxna påverkar mer än vi anar, utan att det nödvändigtvis syns på våra barn – idag. Men kanske i framtiden?
Det är den tanken som ligger bakom mitt och Millas Frisk och Stark Familj-koncept. Att varje stund av gemenskap och glädje kopplat till rörelse är som små frön. Som sätter sig i ryggmärgen och växer med våra barn. Så även om det inte alltid är så att barnen spritter av lycka att röra på kroppen, om de gnäller över trötthet, är blyga eller trotsiga, så noterar de ändå att du har kul när du tränar. Eller andra.
Jag blir varm ändå inifrån benmärgen och ut av att se hur föräldrar engagerar sig i sina barn. Och medan Jonas åkte med våra egna på fotbollsträning var det andra som tog sina till Stockholm City en tidig lördag morgon. Där alla gjorde sitt bästa för en rolig stund tillsammans.

Klockan 9 igår morse höll jag och Milla Frisk och Stark Familj Stadium för ett 40-tal morgonpigga hjältar vid Stadiums nyöppnade Juniorbutik i Sergelgången. Efter uppvärmning med huvud-axlar-knä-och-tå fick de bland annat köra motståndslöpning med gummiband (/leka häst), Följa John i stege..

..hoppa grodhopp. Här ”Snorkkis”, vilket proffs!

De tränade coremusklerna med russian twist (med/utan barn som vikt)..

..gjorde knäböj – även här med eller utan barn som vikt. På bilden min vän/kollega Derin med söta dottern Ayla och i bakgrunden hennes syster med dotter.

De fick krypa under/hoppa över ”hunden”. I rosa tröja ser du SportHälsas bloggare Maria med sin son. Det var så roligt att äntligen träffa henne IRL, lika glad och stark som jag fått intryck av från bloggen. Tänk hur bra det går att ”känna mellan raderna”.

Och här glädjespridaren Annika med två ur barnaskaran, som ofta är med på våra event. Så roligt! Sen var det många som varit tvungna att avboka sig p.g.a. förkylningar, feber och försenade tåg, men vi blev ändå ett starkt gäng som svettades ihop. Det var varmt i Sergelgången och övningar som dessa ger bra träning, även om en kan behöva anpassa så till barnens nivå och uthållighet.

Avslutningsvis körde vi en stafett och några mjukgörande yogapositioner.
TACK till alla små och stora superhjältar som kom bjöd på sin energi! Ni var grymma hela högen och jag hoppas alla hade roligt? Av vad jag så och hörde efteråt så verkade det i alla fall så, jag med. Som alltid fylls jag av sådan lycka av att se all rörelseglädje/försök till att aktivera protesterande små. Och det gäller även er där hemma – en klapp på axeln till alla som gör sitt bästa för att inspirera sina barn till ett gott liv. Tänk på det jag skrev i början, att tacken kan komma långt senare.

Förstår om det är enformigt med detta tackande för dig som läser, men sist och inte minst – TACK Milla och Stadium för bästa samarbete.
Nu är dörrarna öppna till den fina Juniorbutiken i Sergelgången 3, värt ett besök om du är i krokarna. Tyvärr ingår inget träningspass där utanför, perfekt under tak och lugnt med folk så tidigt en lördagmorgon, men Frisk och Stark Familj med mig och Milla dyker garanterat upp igen.
P.S. Samtliga av de fina kläderna, mössor, jackor (på bild i det här inlägget), varmfodrade tröjor och fodrade tights med reflex är från Stadiums egna märke SOC för dig som undrar. Speciellt tightsen blir lysande i vinter! D.S.

2 kommentarer
  1. Det är nog som man säger att barn inte gör som man säger utan som man gör. Jag har sprungit mycket med min dotter i vagn. Nu sätter hon själv dockan i vagnen och ska springa. Men först måste hon hitta sin klocka 😊

    1. Emma – haha, söt! Så är det verkligen. En måste inte träna TILLSAMMANS med sitt barn alltid, det kan vara välbehövligt med en break från varandra ibland, men bara av att barnen ser oss vuxna komma hem svettiga och glada sätter sina spår. Härligt att du smittat av dig på din dotter! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras