Om före- och efterbilder och quickfix för formen

Det här med före- och efterbilder..

..igen. Och då syftar jag på där en person visar upp sin forna, ”misslyckade” kropp i jämförelse med den ”nya superkroppen”. Syftet är gott, det förstår jag och för den som lyckats ta sig ur ett eventuellt destruktivt beteende är det fantastiskt, men samtidigt kan alla budskap om att kroppar är ”mer/mindre bra” feltolkas. Anorektiker kan triggas av att se beniga kroppar (även om det är förebilden) och överviktiga kan känna sig misslyckade (om det är förebilden). Jag har själv visat upp den här typen av bilder i mina sociala medier, men har med åren insett att det kanske inte är så bra? I alla fall inte om man som jag är en offentlig person med en hel del unga följare. Vad tycker du?
Det jag däremot gillar är när vi lär oss se igenom de ”perfekta” bilderna och förstår att det finns en verklig person bakom. Att alla kroppar är vackra med utstrålning och stolthet. Smal eller kraftig, inget är bättre eller sämre om personen inuti mår bra. Vilket ingen bild kan visa..
Egentligen är det helt galet att så många slösar tid och energi på hur kroppen ser ut – helt i onödan. Mår du bra på insidan mår du oftast bra på utsidan. Punkt. I min värld behövs det varken några dieter eller speciella träningsformer för att du ska se strålande ut. Tar du redan hand om din kropp och själ räcker det med denna lilla ritual för att ”komma i form”:

Världens bästa quickfix för formen

1. Sträck på dig!

2. Beundra det du gillar och säg det gärna högt. Och mena det.

3. Omge dig med människor som ser samma sak.

4. Repetera när energin dalar framåt eftermiddag.


Ok, det här var lite överdrivet, men jag har alltid haft svårt att hålla humor borta – hur allvarligt livet eller ämnet än har varit. Onödigt att göra det inte svårare än det är. Puss och ha en bra dag!

6 kommentarer
  1. Egentligen är det helt sjukt, för en ”perfekt kropp” har någon kommit på är att i princip ha platt mage? Har man det så är man lycklig?
    Jag har gått från kurvig, till smal (typisk löparkropp!!) till supersmal och nu mer kurvig igen. Skulle inte alls säga att jag var lyckigare med rutor på magen även om det fanns något tillfredsställande i det (det får jag ändå erkänna!).
    I slutet av dagen så mår vi alla bäst när det är ett lugn inombords. Jag ÄLSKAR att jag nu kan styrketräna på ett annat sätt än förut, kan grisa på ett spinningpass osv… Jag kan forma min kropp som jag vill och den följer mig! Sjukt häftigt!!

    1. Elin – precis så känner jag också! Min kropp har förändrats många gånger, men jag har alltid tyckt om den. Förutom en period då jag var riktigt sjuk, men då mådde jag ju inte heller bra på insidan – så det är som alltid det viktigaste.
      Glad att du också mår bra och tycker träningen är rolig! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras