Frukost av 3 frestande produktnyheter

Frukost gör sig bäst på söndagar..

..eller andra dagar när en hunnit vakna till liv, tycker jag. Som efter en sovmorgon, där magen kommit igång i sitt eget tempo. Eller då en varit igång fysiskt ett tag. Helst äter jag ihop med familjen eller andra sköna människor och utan stress. På vardagarna är jag ingen frukostmänniska alls. Äter ofta sena middagar, kliver upp i ottan och är varken hungrig eller har tid att sitta i lugn och ro. Istället blir det mer mat senare på dagen. NÄR du äter spelar ju egentligen ingen roll så länge du håller energin uppe för vad du ska göra och får i dig det du behöver.
Är du en frukostmänniska? I så fall är det kanske intressant med nya idéer? Här berättar jag om några nyheter jag smakat den senaste tiden.

Frukost av 3 frestande produktnyheter

1. Nya Actimel och fantastisk hälsofrukost

I torsdags åt jag frukost vid ett pressevent som Actimel arrangerat i samarbete med Lovisa Lofsan Sandström på Homie Fitness på Skeppargatan 28 i Stockholm. Lovisa ledde ett träningspass, men jag vilade från träning den dagen och hoppade rakt in på frukostminglet. Tog en shot Actimel i ny, sockerfri upplaga med samma goda bakterier som tidigare. Smakar gott och hjälper den naturliga tarmfloran i magen att bekämpa bakterier.
”I magen produceras 95% av lyckohormonet serotonin, så är din mage glad är du också glad”, läser jag i Actimels broschyr. Och även vänner ger god effekt på humöret..

Halva grejen med pressevent för mig är att snacka och kramas med branchvänner. Det är nästan alltid några jag känner på de olika tillställningarna, den här gången flera stycken. Så mysigt att få en pratstund och samtidigt njuta av massa godsaker.
Yogainstruktören och matkreatören Johanna Ljunggren, känd som Detox Life, hade dukat upp med en riktig fest för kropp och smaklökar. ”Låt smakerna och upplevelsen vara det centrala. Råvaran är viktigare än recept och regler” är Johanna Ljunggrens motto. Jag håller med. Och nog hade hon lyckat trolla fram fantastiska smaker av råvaror efter säsong.

”Kickstarta morgonen”-juice av gurka, selleri, äpple, grönkål och citron.

Ägg som vi dippade i sesam- och algkross. Det här var verkligen en hit! Kross som gav sälta, smak och krunsch till ägget.

Små brödbitar med pumpa- och sötpotatisspread och färska örter. Fantastiska de också och så smart att använda pumpa som det nu är säsong för. Något som även användes till nedanstående..

Overnight oats av Actimel med äpple- och pumpakompott – ytterligare en smaksensation.

Overnight oats

 • 2 ½ dl havregryn
 • 2 dl havremjölk
 • 1 Actimel
 • ½ tsk salt
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk kardemumma

Gör så här: Blanda allt. Ställ svalt över natten och ät med topping dagen efter. Gott exempel nedan.

Äpple- och pumpakompott

 • 3 msk kokosolja
 • 5 äpplen
 • ½ pumpa
 • ½ tsk svarpeppar
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk kardemumma
 • ½ nejlika

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 200°.
 2. Hacka äpplen och pumpan. Lägg i en ugnsform, klicka över kokosoljan. Ställ i n i ugnen i ca 15 minuter.
 3. Blanda de varma äpplena och pumpan med resten av ingredienserna. Låt svalna.
 4. Varva overnight oats med kompotten i ett högt glas eller en syltburk. Ät och njut!
 5. Kompotten står sig i ca 1 vecka i kylen.

2. Pärsons nya skivor från havet


I torsdags fick jag hem en korg med Pärsons nya smörgåspålägg – varmrökt regnbågslax och lättrökt lax. Det låg även ett paket med vegoskivor med smak av tomat och basilika i korgen som jag gav till min vän AD-Derin som är vegetarian. Toppen med nytänkande bortom salami och skinka tycker jag..

..och väldans gott! Precis som vännerna som ”kommer på köpet” vid pressevent finns det ofta annat roligt plock i pressbudens korgar. Den här gången gott stenugnsbakat bröd och färskost som var magnifikt ihop med laxpålägget. En kombination jag rekommenderar!

Risentas frukostnyheter

lunchlådor
För någon vecka sen fick jag även produktprover från Risenta som nyligen lanserat en granola med ananas, mandel och chia. Knaprig, naturligt söt av ananas och mandel. Min frukost efter yogan igår ihop med lite annat – gott!
Dessutom fick jag två olika mixer för ekologisk frögröt som jag tänker provsmaka idag. En med solros och pumpa, en med dadel och hasselnöt. Granola fattar jag är smidigt att köpa färdig, men för gröt tycker jag en simpel påse havregryn med olika tillbehör funkar lika bra. Nåväl. Variation är kul, vilket jag är glad att produktprover som dessa ger mig automatiskt.
Varierad eller samma varje dag? Hur ser dina frukostvanor ut?

4 kommentarer
 1. Älskar frukost, kan nog vara dagens bästa mål. Mitt i veckan kör jag oftast samma i form av omelett eller kvarg med tillbehör. Men helgen dukar jag gärna upp någon form av hotellfrukost och köper bullar från andra sidan gatan. Sedan sitter jag gärna och äter länge medan jag tittar på Nyhetsmorgon, läser någon tidning eller liknande.

  1. Cherie – låter mysigt! Önskar att jag också var mer sugen direkt på morgonen, men jag tar igen det senare på dagen. Och på helgen då jag som du gärna lyxar till det med lite av varje.

 2. Jag är en riktig rutinmänniska, har i flera år ätit gröt. Året om.
  Nu för ca 2 månader sedan, så har jag vänt. Kvarg med blåbär och granola till frukost. Gröt på helgen ibland. Mest för att jag är bekväm och kvarg med bär går snabbare. Som tur är så är båda gott! Plus att jag får i mig lite extra mycket blåbär!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras