Det bästa av Östersund – helgen ur mobilen #39

Från Östersund till Stockholm – godmorgon bästa läsare!

Hur har helgen varit? Jag är glad att kliva upp med kroppen full av energi och ett varmt hjärta efter ett par dagar med mycket det jag gillar. Du vet, som efter en varm kram, när känslan sitter kvar. Så startar inte varje vecka för mig. Det finns något bra i alla dagar, men sällan är en helg så fullspäckad med härligheter som denna varit. Då jag tog för mig av Östersund, men jag börjar som vanligt en bit in i förra veckan..

Helgen ur mobilen #39

..roddpass. Var länge sen, men i onsdags fick jag ett infall och rodde en mil. Så meditativt att jobba i ett jämnt tempo, utan att det händer något, ensam med tankarna. Samtidigt ett favoritpass för att både få bra uthållighetsstyrka och pulsträning.

..kanellbullens dag. Jag är ingen bullfantast, äter hellre något med choklad eller glass, men hypen hade nått barnen så det var klart att vi skulle fira. Med äkta vara från Valhallabageriet. Blev det någon kanelbulle för dig förra veckan?

..resa till Dalarna. Efter barnens skola i torsdags bilade vi som sagt till Dalarna. Där fick vi en kväll och barnen hela helgen. Det har gått jättebra, de är stora nog att sköta sig själva mycket och kan springer ut och leker utan vuxet sällskap, vilket de gjort mycket. Är så glad för deras skull. Att få den friheten och tid med sin saknade farmor och kusinerna.

..bio. När vi kom fram till Östersund i fredags käkade vi på restaurang och såg premiären av dokumentären med Lars Winnebäck. Varken spännande, rolig eller sorglig, men tankeväckande. Riktigt bra (om du också är ett fan) tyckte jag som känner igen mig mycket i Lasse och hans melankoliska texter.

..sova. Utan barn som vänder och vrider sig i sängen eller väcker en på morgonen har jag sovit som en gud. Slocknat före 23 varje dag och vaknat svinpigg vid 6.30. Kan även vara p.g.a. fjälluften?

..styrketräning på SportsGym Östersund. Ett jättefint och välutrustat nyckelgym som Scandic Östersunds gäster får tillgång till mellan kl 7-23. Det är alltid roligt att träna på nya ställen tycker jag. Ger nytändning och idéer på annorlunda upplägg. Ska visa dig mer av det i ett annat inlägg.

..hotellfrukostar. Äggröran var si sådär, pulvervariant, men det fanns tillräckligt med gott för att bli mätt och nöjd. Och gigantiska te-koppar, bara det!

..utflykt till Norderön med Jonas. På lördagen tog jag och Jonas bilfärjan från Frösön ut på till den lilla pärlan där översta och nedersta bilden är tagen (samt flera i det här inlägget).  Bedårande vackert och en mysig liten restaurang, Tivars Gårdsbutik. Där åt vi gott, lokalt fångad regnbåge med hjortronsås och varma rotfrukter, och pratade om livet. Viktig vuxentid.

..nostalgisk promenad. När Jonas ville se en fotbollsmatch på TV som jag har 0 intresse av tog jag ett varv runt stan. Gick till platser som väcker minnen. Förbi min gamla gymnasieskola, kyrkan, Badhusparken och torget där jag sett många konserter vid Storsjöyran. Förbi Medieverkstan där jag praoade och mitt intresse för film tändes. Längs gågatan, in på JC – klädbutikernas klädbutik när jag bodde i stan. Allt har liksom krympt, förutom känslorna.

..hälsade på faster Annika. Min faster är speciell. Precis som mina nära vänner en person jag kan anförtro mig till och prata om mina innersta känslor med. Timmen i hennes kök betydde mycket för mig.

..åt på Pinchos med Kattis och Erik. Är så glad att jag även hann träffa min älskade vän och man för en parmiddag. Fish and chips, stekt grönkol, friterad halloumi, stekta räkor med majo. Mmmmmmängder av läckra smårätter över mestadels barn- och jobbprat. Hur vi har det, var vi vill. Skönt att ventilera och ge varandra nya perspektiv.

..Frösöberget runt med Elin. Som grädden på moset fick jag en guidad tur runt Frösön av min löparkompis. Hon har också sina föräldrar i Jorm, sin kille i Stockholm och bor i Östersund. Kul att vi kan ses och springa på lite olika ställen när det tajmar. Den här rundan var fantastiskt fin, ut på Frösöbron, förbi hästgårdar och ängar, runt Frösö Zoo och berget, ner längs stranden och hem. En mil att hinna prata och bunkra Jämtlandsluft så att det räcker till jul..


Att få uppleva hösten på vackra platser i Östersund tillsammans med flera personer jag älskar. Sova ostört, äta gott, sporta två av mina favoritsporter och komma till flera insikter. Det är alltid ett projekt att ta sig iväg med alla barn, packning och jobbplanering, men ack så värt.
Hur har din helg varit? Litet som stort, jag tycker alltid det är roligt att höra 🙂

2 kommentarer
    1. Ja, fantastiskt vackert! Jag tränade i city, men Jonas var vid Storsjö Strand för träning + möte. Tyckte gymmet var jättefint!
      Ha en riktigt fin vecka!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras