20%-tänket


Jag vill vara vältränad. Stark och rörlig med god kondition. Jag vill ge familjen och mig själv god och näringsrik mat, vara en rolig och trygg förälder, finnas där för mina vänner, göra en bra insats på jobbet och hålla mina sociala kanaler uppdaterade.
Det kan låta ohållbart, men ”perfekt är inte perfekt” som jag tjatat om många gånger. I alla fall inte om du vill behålla din hälsa mitt upp i det här. Jag får själv jobba mot min inre perfektionist många gånger, för det går inte att göra precis allt till 100%. Det säger ju sig självt. Du har bara en livskaka att fördela på allt du vill och om du som jag vill mycket är en liten del ”fusk” ett bra sätt.

20%-tänket

Vi är många som behöver lära oss att nöja sig, men ändå inte att sluta kämpa mot våra mål och drömmar. Jag fick ett så bra tips med tanke på det här som jag måste dela med mig av – 20%-tänket. Att det är ok att tagga ner 20% i alla du gör, det är bra nog ändå. Att vilja mycket här i livet är en drivkraft jag ser som något positivt, men vi kan som sagt var inte vara överallt och göra 100% i allt. Så om du tänker dig att det är ok att ”prata bort 20% av träningspasset med en kompis”, att låta 20% av det du äter bestå av sånt du bara äter för att det är gott, att nöja dig när du gett 80% av dig själv hemma eller på jobbet.
Det här tänket hjälper mig massor när jag velar över allt från träning till vad jag ska skriva till bilderna på Instagram. 20% ”fusk” är ok och 80% bra nog. Hoppas det kan hjälpa dig med ♥

6 kommentarer
  1. Jag tycker det är ett bra tänk som jag försöker leva efter – tänker så med kosten tex. Vi lagar för det mesta bra mat fr grunden – så då har jag plats för att smaska skräp oxå ibland. Typ smågodis😊 Inbillar mig att det är bra för hälsan ❤️

    1. Joanna – så tänker jag också. Ser man allt ur ett större sammanhang, det sociala, att kunna slappna av, njuta – då är det inte fel med lite fusk ibland. KRAM!

    1. Malin – ja, vi de flesta av oss har tillräckligt med krav på oss ändå. 20% avdrag kan få axlarna att sjunka en aning. Välbehövligt! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras