Recept på enkla bars – rischoklad med valfri powerboost

Godis eller bars?

Puffat ris funkar för både och, eller neutrala som de är. Sistnämnda är en klassiker jag själv åt som barn. Som slungar mig tillbaka till då jag bodde hos min farmor och farfar. Gården på Lassebacken i Jorm renoverades, så min familj var inneboende hos dem något år. Jag minns hur jag satt i kökssoffan och ”fikade” puffat ris ihop med min farfar. Han drack kaffe, jag och mina syskon åt riset på ett kaffefat. Saknar honom och hans humor, men varma minnen lever kvar. Och puffat ris i matbutikerna..
Förra helgen kom jag på att vi kunde göra eget lördagsgodis av en påse vi hade hemma. Barnen gillar att pyssla i köket, speciellt Jonna och Hampus. Dessutom smakar saker oftast en smula bättre när en gjort det själv, kryddat av eget tålamod och förväntan.

Vi smälte helt enkelt mjölkchoklad över ett vattenbad på spisen. Rörde ner puffat ris och lät klickar av blandningen stelna en stund på en plåt i frysen. Det var då jag kom på att du även kan göra enkla bars på liknande sätt.

Recept på enkla bars – rischoklad med valfri powerboost

  • Puffat ris
  • Choklad (med eller utan socker)
  • Hackade nötter
  • Torkad frukt
  • Frön

Tillred på samma sätt som godiset, genom att smälta chokladen, blanda ingredienserna och låta bitarna stelna.

Billigt och gott som godis eller energibars. Passande att slå in i smörgåspapper och ta med att äta i samband med träning eller andra utflykter. Gó helg!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras