Mode med Jonna och barn som förebilder

Om mode och barn som förebilder

Bara för att jag skrev att bloggens modefokus ramlat bort lite kommer här ytterligare ett inlägg på temat. Den här gången med Jonna som huvudperson. Min fina lilla tjej med stort hjärta. Som kramas, pussas och delar mitt intresse för färg och form. Gärna ritar, klippet och pillrar med tejp.
Det är just vad mode är för mig – att kombinera färger, material och form. Och Jonna gör på samma sätt när det gäller kläder. Tar ALLT hon tycker är fint och sätter ihop, utan tanke på att det ska passa in i ett speciellt mönster eller matcha. Paljetter, superhjältar och rosa rosetter, gärna i samma outfit. Även om jag själv aldrig skulle klä mig så älskar jag det galna, glada och spontana. Så som hon och många barn över lag är.
Våra fyra växer så det knakar och i söndags uppdaterade vi deras garderob med några nya plagg. Den stilrena, blå tröjan som du ser på bilden ratade Jonna direkt och även om jag inte håller med varje gång låter jag dem köra sin stil. Och klädintresset blir inte mindre av plåtningarna Jonna varit med om för HM, även om ”mini-vuxenstilen” du ser nedan inte är Jonnas egna val. Här är några av bilderna som ligger ute i weshoppen just nu som jag tycker är så fina.
Jonna modell 1Jonna modell 2Jonna HM-modell 3
Så vacker och kaxig. Jag är glad över att ta del av så fina bilder av Jonna, men erkänner att det dök upp viss oro när Jonas anmälde henne till att bli barnmodell. Branschen har inte ryktet att vara den mest hälsosamma och jag vill inte att hon ska förknippa ”att vara söt och duktig för att duga”. Men Jonna förstår att det är som vilket jobb som helst, bilderna behövs så att andra kan se vilka kläder som finns att köpa. Så modelluppdragen ser hon som sätt att tjäna pengar till leksaker och spel. För leka är forfarande viktigare för Jonna än att se ut på ett speciellt sätt och vara andra till lags. Jag hoppas det håller i sig. Länge.

När jag ändå är i farten med att stoltsera över mina barn vill jag även visa upp fina bilder av min mellanpojke, Hampus. Till skillnad mot sin syster gömmer han sig ofta för kameran, när det inte är på favoritplatsen – fotbollsplanen. Där lyser han som en stolt sol. En kompis pappa som är fotograf lyckades fånga honom så bra in action. En av 3 fotbollshjältar i mitt liv.

Barnen är mina förebilder på många sätt. Godhjärtade, spralliga, ärliga, fantansifulla, spontana och tar för sig av livet i nuet – utan att bry sig om ”sen” eller vad andra tycker. Oftast. Jag märker att de äldre barnen tänker mer och mer på vad andra tycker om vad de gör och hur de klär sig. Det är en del av utvecklingen. Gemenskap genom klädstil och att formas av sin omgivning är också en del av livet, vi människor är flockdjur, men jag försöker att intala dem att de alltid är älskade som de är ♥
Som förälder är det vår uppgift att ge barnen kärlek, trygghet och lära dem allt vi kan, men många gånger tänker jag att vi har mycket att lära av dem.

4 kommentarer
 1. Så fina bilder på dina barn 🙂
  Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att skriva ett inlägg om frivändningar? Trots att jag tränat i många år så är det här en relativt ny övning för mig och jag har svårt att få till rätta knycken, så att säga. Har blivit tipsad om att börja göra frivändningar där man står upp och flippar upp stången från höften om du förstår hur jag menar. Tycker du att det är en bra början? Tack på förhand! Kram Karin

  1. Tack Karin!
   Bra fråga. Jag är själv inte bra på frivändningar men kan kanske be någon annan visa och filma hen. Ska komma ihåg det!
   Kram

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras