Förändringarnas årstid

Sentimental sensommar.

Eller kreativ höst, om du hellre kallar efter-semester-tiden så? Då ”allt” händer. Då känslorna är stora och tydliga, inte lika avtrubbade som under vinterhalvårets trötthet. Många är tillbaka på jobb och skolor, uppladdade med ny energi efter förhoppningsvis lediga dagar. I mina bekantskapskretsar öppnas träningsstudios, böcker kommer ut och hemliga projekt planeras. Och privat har många beslut tagits, att ”nu jäklar ska jag…”
Som jag nämnt innan är hösten min favoritårstid om jag bara får välja en enda. Jag älskar den ”lagom” varma luften, färgerna, att snart få mysa i mjuka bomullsplagg och att fortfarande vara fulltankad med solenergi. Det är då jag har som mest kraft att göra de förändringar jag tidigare skjutit upp med tanken att ”jag borde”, utan att orka fullt ut. Så känner jag nu också, men den här gången har jag inte bara roliga förändringar att berätta om…

 1. Det blir inga fler nummer av SportHälsa. Det tråkiga beskedet fick jag i måndags, precis när jag börjat fundera över innehåll, huvudprofil, spännande tester och krönikör. Det är ju inte så att tidningsbranschen blommar direkt och det har varit för tufft för våra säljare att få in tillräckligt med annonser för att det ska löna sig, men ändå deppigt. Jag kommer jobba kvar med sajten som just nu håller på att göras om och de sociala kanalerna. Det kommer bli superbra och webben är ju framtiden – därför bra att satsa på, men ändå snopet för jag har alltid gillat pappersformatet.
 2. I privatlivet har jag också en jobbig sak att bearbeta framför mig. Och nej, det handlar inte om mina gamla ätstörningar eller förlorade barn, men andra mentala energibovar. Just nu varken vill eller orkar jag inte berätta mer än så, men då vet du om jag verkar nere ibland. Eller galet glad? Jag har ingen aning..
 3. Håret? För att lätta upp stämningen lite. Ska jag klippa av det eller fortsätta spara för att se hur det blir? Nu får jag äntligen upp det i en tofs vilket är smidigt vid träning, men jag trivdes ju också bra i kort. Vad tycker du?

Anna Lissjanis hos frisören
Har du några stora förändringar på gång under hösten? Eller små? Berätta gärna om du vill ♥

31 kommentarer
 1. Åh vad tråkigt med Sporthälsa, hoppas du kan få sajten att blomma i full prakt!
  Mina förändringar under hösten. Dels ska jag göra om hallen och för första gången i mitt liv inte bara spela säkert med vitt och ev en fondvägg utan jag vill ha en stormönstrad tapet med blommor och fåglar. In med något nytt helt enkelt, något som ingen förväntar sig av just mig.
  Sen ska jag komma tillbaka till löpningen och styrketräningen efter dels mage-rehab med Hela Kvinnans klink och urinläckageoperation. Detta blir någon gång i september/oktober. Håller på att bygga upp ett minihemmagym med kettlebells, hantlar med vikter, gummiband osv. Taggad!
  Och det viktigaste som inte direkt är nytt för just i år/höst, leva mer i nuet med min fyraåring. Bara leva! Ut i skogen, pyssla hemma, spela fotboll på baksidan, bara lyssna på hennes kloka funderingar (som idag när hon säger att hon önskar att hon kunde trolla för då skulle hon trolla så Lakritz, vår katt som dog för ett år sedan, inte hade ont i njurarna längre och kom tillbaka till oss). Bara leva. Andas. Njuta av att få vara mamma till världens bästa tjej!

  1. Tack snälla Jenny!
   Vad roligt att göra om där hemma. Som piggar upp!
   Och vilka bra målsättningar du satt upp för dig själv och din dotter. Att vara en närvarande mamma, inte alltid helt enkelt, men så länge du gör ditt bästa är det tillräckligt. KRAM & lycka till med tapetserandet, träningen och mammalivet <3

 2. Privat är ett kaos som kommer ta år att landa i. På jobbet bytte jag roll i våras och fortsätter etablera mig i den – så roligt! Jag kommer ha mer tid för träning, vänner och skapande i höst – det ser jag fram emot!
  Jag röstar för att du behåller håret länge ett tag 🙂
  Trist med tidningen 🙁

  1. Ellinor – skönt ändå att du har ett jobb du trivs i när privatlivet inte är helt 100. Men tiden läker faktiskt, hur svårt det än är att tro mitt upp i något jobbigt. Vi får kämpa och tänka så..
   Tack för din synpunkt! Jag kommer behålla längderna, helt rätt, i alla fall ett tag till 🙂
   Ja, men det blir nog bra. Behöver lite tid att smälta & landa bara. Jag också..

 3. Jag tycker du ska spara till längre hår. Du är superfin i både längre och kort men nu röstar jag på längre. 🙂
  Min höst? Jag vill verkligen få in träning på ett bra sätt i min vardag med barn och karriär.
  Jag är konsult och planen är att jag ska byta uppdrag under hösten. Det ska bli spännande och kul! Dock känner jag att jag kommer sakna nuvarande kollegor.

  1. Malin – det är precis så jag tänkt! Behåller längderna lite till.. 🙂
   Att få ihop livet och allt en vill är en ständig utmaning. Hoppas du får nya trevliga kollegor och de gamla kanske du kan träffa ändå, privat?

 4. Styrkekram till dig!!
  Jag har nästan samma korta frisyr som du haft. Tycker det är oeerhört lättskött. Du passar i båda men med dina fina höga kindben skulle jag nog tycka den kortare frisyren passar dig lite bätte.

 5. Hej Anna. Din blogg får mig att våga massor av saker jag i smyg drömmer om. Jag är 38 år och 2-barns mamma. Prioriterar träningen och familjen och står för det. Men… Tack för att du delar med dig av din kunskap, dig själv och alla klokhet du besitter. Kommenterar sällan men ALLTID när det gäller ditt hår 😀 Självklart ska du ha det kort! Du är så satans snygg och kvinnlig i det, passar ditt övriga utseende som en smäck! Fram med saxen igen! Kram Maria

  1. Maria – haha, då ska jag skriva mer om mitt hår alltså.. 😉
   Skämt åsido, tack snälla för fina ord och din åsikt om frisyren. Nu blev jag sugen på att klippa av det igen, men jag suger på den ett litet tag till. Är i alla fall glad att du hejar på när saxen åker fram, för det gör den säkert inom sin tid..
   KRAM tillbaka!

 6. Och du, starkt av dig att berätta att livet inte alltid är på topp. Hoppas det kommer kännas bättre när beslut är tagna och ny era tar vid. Det är lätt hänt att man som läsare tror att alla offentliga personers liv är tip top precis hela tiden (flashiga och stylade instagrambilder) men du förmedlar en sann verklighet. Det är därför jag uppskattar din blogg så mycket. Kram på dig och kämpa vad det än handlar om. /Maria

 7. Hösten är fullbokad på jobbet med roliga saker och karriären har de senaste åren gått spikrakt uppåt; men ligger hemma och väntar provsvar för bl.a. Sköldkörteln som är förstorad. Totalt slutkörd och sjukdomskänsla som drenerar. Så ja. Livet. Typ så.

  1. Och förresten – om jag passade så bra i kort hår som du så skulle jag rocka den korta frisyren igen! 🙂
   Tack för att du alltid berör och inspirerar! 💜

   1. Jess – oj, vad jobbigt med sköldkörteln. Vet fler som har problem och med rätt medicinering blir det bra igen. Håller tummarna för att det ordnar upp sig för dig.
    Och tack för din åsikt om frisyr. Liiite till ska jag spara och se, men är övertygad om att jag väljer kort efter ett tag.
    TACK ska du ha för upplyftande ord <3

 8. Jag gillar också hösten som årstid, allting börjar liksom om och det känns motiverat att ge den där lilla extra energin som man kanske inte haft under våren. Tråkigt att papperstidningen lägger ned, det är ibland svårt med fördjupningen på webben, upplever jag det som.

  1. Rebecca – ja, visst är det så? Hösten är bra fin..
   Ja, det är jättetråkigt! Det hade precis börjat lossna för mig med att skriva artiklar och få ihop ett intressant innehåll, men sånt är livet. Allt går inte som planerat och nu gör vi vårt bästa för att skapa en bra webbtidning.

 9. Livet går upp och ned, så är det. Tråkigt med Sport Hälsa, men det blir säkert bra med webb. Ja, kanske blir det t o m bättre med enbart webbfokus.
  Och privat, jag hoppas att det går bra och att du tar hand om dig, vad det än handlar om. När det är tufft, är det ju extra viktigt att vara snäll mot sig själv!
  Håret? Jag röstar ändå för kort, eftersom jag tycker att det är så himla snyggt. Och det är inte alla som vågar. Men du gör ju det.
  Själv har jag en spännande höst. Jag ska bli sambo i Stockholm, för första gången på många, många år.
  Mannen i fråga är kanadensare/amerikan och bor i vanliga fall i LA, men nu har han tagit ledigt ett år för att provbo hos mig i Stockholm. Vi får se hur det går. Vi har bott ihop i Kanada över sommaren och det har gått både upp och ned, men tillräckligt bra för att vi ska fortsätta försöka.
  Att bli sambo igen känns som en stor förändring!

  1. Emma – ja verkligen! En berg och dalbana..
   Jo, det är vad vi försöker skapa. Först med att flytta hela sajten till WordPress som är mer användarvänligt och snyggt.
   Tack! Jag vet. Det är nu jag måste vara stark. Min medicin är sömn, mat, träning och vänner.
   Oj, vad spännande! Jag hoppas verkligen din kille kommer trivas här i Stockholm & att allt känns bra mellan er. All lycka till!

 10. Förstår att du är besviken över att SportHälsa inte längre kommer i pappersform! Jag tycker också bäst om det formatet. Men, det kommer säkert bli bra ändå och det viktiga är ju att du/ni möter läsarna där de är.
  I höst hoppas jag komma igång med träningen på allvar igen. Jag hade bra rutiner 2013-2015, sen fick jag stressymtom (konstigt nog, eftersom våra barn är utflugna och objektivt sätt hade jag närmast ingen stress hemma, men det var väl övergångsåldern som spökade också kanske, förutom jobbstress)och fick lägga av med all träning. Jag har bytt jobb och försöker att tänka på att minska stressen (jag behöver inte vara så präktig och effektiv jämnt och ta ansvar för allt och inget!). Nu har jag trappat upp träningen långsamt och börjat med vardagsmotion (70 minuter per dag när jag går till och från jobbet), gått över till styrketräning och ska nu börja jogga så smått igen. Jag älskar också hösten och är en av de där konstiga människorna som tycker det är skönt att jobba och komma in i vardagsrutiner igen. För mig är det lättare att få till träningen då.
  När det gäller ditt hår Anna, tycker jag att du är vacker i både långt och kort hår. Men, när du har kort hår, kommer ditt vackra ansikte fram mer, tycker jag. Så jag röstar på kort.
  Oavsett vad som händer i ditt liv, kommer du att klara av det! Du är så stark som redan har tagit dig igenom så mycket, trots att du är så ung.
  Var rädd om dig! Kram

 11. Tråkigt med tidningen och du inte mår på topp. Hoppas du lyckas bearbeta det på ett bra sätt och komma ut ännu starkare.
  Min höst känns spännande i och med att jag sagt upp mig från mitt ekonomijobb och utbildat mig till personlig tränare under min mammaledighet och nu är det dags att börja en ny resa. Att stå på egna ben och starta upp en egen verksamhet känns både underbart, häftigt och skrämmande!
  Tack för all inspiration du bjuder på!

  1. Helena – ja, det är tråkigt, men bitarna faller nog på plats till slut. Har lite att bearbeta först bara..
   Oj, vad spännande för dig!
   Tack själv & lycka till med din nya business!

 12. Du är generös som delar med dig. Tråkigt med tidningen och vad det än är du behöver bearbeta är det väldigt klokt och starkt av dig att berätta om det och ta tag i det. Önskar du kommer framåt och kan få energi till roligare saker. Vad gäller håret tycker jag du är en av få tjejer som verkligen är snygg i korta frisyrer men längre är också fint.
  Min höst innebär förändring så tillvida att jag inte längre är sjukskriven för utmattningssyndrom utan på pappret är ”frisk”. Kommer dock på eget initiativ att jobba 75% under hösten, det tror jag blir tillräckligt svårt att klara av. Är mycket klokare och mer rädd om mig men vet att det är svårt att vara rädd om sig när vardagen drar igång.

  1. Annelie – ja, det är tråkigt, men känns bättre nu när jag hunnit bearbeta det lite.
   Låter sunt att du inte drar igång med 100% i början. Så gjorde jag också efter min sjukskrivning. Gäller att känna efter.. Ta hand om dig!
   Kram

 13. Hej Anna! Du verkar vara en fin och genomsnäll person så därför önskar jag dig all lycka och medgång <3 i ditt liv vad som än händer! Själv ser jag fram emot en fin höst med mycket löpning och så hoppas jag på ett husköp med min familj!

  1. Lisa – tack snälla! Jag önskar dig detsamma. Spännande med husköp och löpning – som bäst under hösten tycker jag! Kram

 14. Hej Anna! Svårt det där med håret. Men du är attans såå snygg i kort hår! Tråkigt med tidningen för pappersform är något speciellt att bläddra i. Man sparar, lägger på hög, tar fram igen, titta på bilderna, känner….
  Själv hade jag en jobbig försommar med allt nytt på jobbet, träningen påverkades rejält, sov dåligt och var lite lätt ledsen. Semestern har varit bra, inte på topp, det har varit skönt att få vila. Nu är det dax för jobb igen och jag är så rädd för att det påverkar mig mentalt illa. Jag vet att det kommer att lägga sig och allt kommer att falla på plats med allt nytt men är ändå orolig. Jag ser fram emot lite mer strukturerad träning nu i september, det känns bra!
  Ha hand om dig och var rädd om dig! Kram

  1. Cecilia – många förändringar är jobbiga, inte minst på en ny arbetsplats och om en har höga krav på sig själv. Jag hoppas allt faller på plats för dig med så att du kan slappna av mer och bli gladare igen. Skickar en stor kram!

 15. All kärlek till dig ❤️ Min lärdom i svåra och jobbiga situationer är att jag alltid hittar något positivt att ta med mig ur dom. Ang håret – kort så klart skriver hon som är nyklippt och superkort 😉
  Min egna stora förändring är att jag börjar på nytt jobb imorgon, efter att ha pluggat de sista 2 åren. Ser fram emot detta och känner mig väldigt lugn och harmonisk. Kram

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras