Draken med press över huvudet – övningstips


Vill du träna din balans, rörlighet, stabilitet och styrka för core, lår, höfter, rumpa, axlar och armar i ett? Då ska du testa övningen jag körde efter ett löppass på Åland – draken med press över huvudet. Jag älskar den och mitt knä älskar den i prehabsyfte. Under sommaren har jag ökat antalet löppass från 2 till 3 i veckan, så det gäller att ligga steget före mitt gamla hopparknä som gör sig påmint ibland.

Draken med press över huvudet

1. Hitta balansen på ett ben, med eller utan yttre belastning av viktplatta, sten, hantlar, kettlebell eller vad du har att tillgå i händerna.

2. Fäll i höften med ett rakt bakre ben och vikten ner mot marken. Fokus på att hålla stark mage, spänna rumpan och att hålla höften parallell. Tänk dig längd i hela kroppen, som att någon drar dig i bakre foten och toppen av huvudet så att du blir riktigt lång.

3. Kom tillbaka upp med kraft från rumpan/baksida lår på ståbenet. Curla upp vikten med hjälp av armarna.

3. Kom upp med knät på det lyfta benet och pressa vikten upp mot himlen och eventuellt upp på tå innan du fäller i höften, tillbaka till draken igen.
Upprepa förslagsvis 3 x 10 för varje sida. Lycka till!

Fler lästips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras