En blå dag på Fågelöudden

En mulen morgon som sprack upp till en blå dag på Fågeludden.

Vi är tillbaka i Stockholm och gottar oss i smultronställen runtomkring storstadshemmet, men låt oss backa en aning. Det blå började tidigare än så. Vet inte om du minns, men jag har garanterat nämnt att det är min favoritfärg? Redan som liten förstod jag att ”rött är en tjejfärg och blått en pojkfärg”. Och eftersom jag ville vara pojke, tyckte många killar jag kände var tuffare och lekte roligare lekar, så började jag gilla blått.
Sen gick åren och favoritfärgen överlevde både perioder av My Little Pony-rosa och 80-talsneon. Men inte för att det anses som en killfärg. Nej, svaret ser du på bilderna. Nu för tiden älskar jag blått eftersom det är vattnet och himlens färg. För mig symboler för storhet och frihet. Och omedvetet kanske jag fastnat för blått på grund av färgens betydelse:

”Blåa nyanser ger människor en känsla av lugn, frid och stillhet. Det har sagts att människor tenderar att bli mer produktiva i rum som är målade blå och det har antytts att det beror på känslan av det lugn som de känner. När människor är lugna tenderar de att fokusera mer vilket leder till ökad produktivitet.”

/från Företagande.se
 

Blå är även färgen på mina nya favoritstrumpor från Gococo. Det skönaste jag vet är att springa i shorts och långa kompressionsstrumpor, speciellt blå av märket jag är stolt ambassadör för. När det ändå var molnigt ute passade jag på att ta ett varv i Lill-Jansskogen på morgonen. Sprang backintervaller och fortsatte med hemmaträning ihop med Junior.
Vi stretchade lite, jag körde excentriska enbensknäböj och ett 10-minuterspass med bål- och magträning från appen Mized. Sen dusch, frukost och hej! Solen kikade fram.
Så vi packade handdukar, kycklingsallad av reseter från grillmiddagen kvällen innan, plättar, badkläder och åkte ut på Lidingö till Fågelöudden.

En riktigt mysig liten sandstrand som jag rekommenderar dig varmt att besöka. Med flytbryggor, hopptorn, grillkiosk, minigolf, riktiga toaletter, utomhusduschar och en och annan solnjutare. Vi mötte upp familjen Johansson och hängde där hela dagen. Riktigt njööööt av att känna värmen mot bar hud igen efter aningen kyligare dagar i Jämtland. Så härligt att till och med JAG hoppade i, men mer av skräckblandad förväntan än badsug. Det krävs mer än 2 dopp för att krossa min badkruka, men jag håller med om att känslan när du väl kommit i är skön. Uppfriskande.

Lite stel pose och ett och annat syskontjafs, men annars en cool dag. Som blå dagar i bikini är mest.
Hur är vädret hos dig? Njuter du också av sol och blå himmel?

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras