Löpterapi och helgen ur mobilen #29

Löpterapi

Du vet hur löpning kan rensa tankarna. När du har mycket att hålla koll på, behöver sortera och kasta bort allt onödigt som tar plats. Tänk då att ha du har någon som hjälper dig med det där och även bidrar med nya, fräscha synvinklar. Benen kämpar på av sig själv under dig (mestadels), medan hjärnan fastnar vid några speciella ord som ger hopp. Och i sin tur mer energi till kroppen.
Terapi är bra. Att sitta och prata med en specialist på människors mentala hälsa och få ur dig det som maler inombords, men att springa med en vän ger liknande effekt. Så förstå hur balanserad jag känner mig efter en helg (räknar som vanligt att den börjar från torsdag) med TVÅ löpturer med mina vänner.

Helgen ur mobilen #29

..sprang backintervaller med Elin i torsdags. Jag är så glad över att min Jorm-kompis har pojkvän här i Stockholm så att hon kommer hit titt som tätt. Sist sprang vi långpass inför hennes Stockholm Marathon och nu är det kuperat som gäller inför Lidingöloppet. Och jag är gärna löpande sällskapsdam, samtidigt som vi båda får prata av oss och mer springkrafter.

..äntligen sommarlov för Junior och Jonna! Hugo och Hampus har varit lediga i två veckor nu, men tvillingarna är lite för små för att vara ensamma hemma när jag och Jonas jobbar. Men i fredags var sista dagen på förskolan, sen väntar flera lediga veckor. Jonna firade med att göra sig fin med samtliga av mina smycken i skrinet.

..lördagen har jag redan berättat om. Min, Junior och Jonnas dag på Kampan med träning och bad.

..vi har frossat i Svenska jordgubbar. Både till frukost och till glass och kladdkaka på kvällen. Så himla gott och det gäller att passa på när det är säsong.

..söndag morgon sov jag ända till kl 8. Länge för att vara mig och 100% sömnkvalité enligt Sleep Cykle-appen, om jag kan lita på den. Pigg kände jag mig i alla fall och enormt sugen på löpning ihop med Jennie.

..Junior och Jonna lekte hemma hos en kompis samtidigt som jag lekte med min. Jennie behöver träna inför sin halva fjällmarathon och jag… jag gillar att springa och prata med henne.

..solen gassade och det var så vackert. Lite väl för att springa långpass utan vätskebälte. Efter halva rundan runt Brunnsviken fick jag akut vätskebrist. Jag kunde inte tänka på annat än hur gott ett, eller hundra, iskalla glas vatten skulle smaka. Var bara tvungen att smita in på restaurangen ErBUCO på Valhallavägen och dricka för att överleva de sista 3 km hem. 18 km landade vi på, inte mina bästa löpmässigt, men grymma med tanke på härligt väder och tid att prata med Jennie.

..efter påfyllning av energi gick jag och tvillingarna ännu en gång till Kampementsbadet. Igår med mer sol och skön relax efter löpningen för mig, medan Junior och Jonna kämpade på bra med att öva simning. Bättre och bättre dag för dag.

..sen hem och packa för ca 3 veckor i Jämtland. Usch, bland det värsta jag vet! Som vanligt fyllde jag väskan till bredden med ”i-fall-att-kläder” och annat ”bra-att-ha”. Som en torrdräkt. Fick en idé om att att köra en egen swimrun runt Jormvattnet. Springa till Jormlin, simma över viken till Jormön, simma över hela sjön och springa backen upp hem. Vore coolt! Du får se om det blir verklighet framöver…

Det var min helg i stort. Hur har din varit?

7 kommentarer
 1. Vilken härlig helg Anna 😃🔝
  Jag startade helgen med grillmiddag med grabben 😋
  Morgonpass tillsammans med ovan nämnda kille i lördags, följt av mackfrukost 👍
  Långpass på jobbet därpå, följt av relax med chokladbollar och te hemma sent på kvällen 😋
  Söndagen startade med mackor och kaffe & därpå promenad till jobbet 😊
  Sista dagen på jobbet före semestern 🤗
  Sprang hem på lätta ben på kvällen och grillade till middag 🔝
  Nu väntar snart en spännande resa till Frankrike då vi ska leva som cykelproffs i en vecka och ta oss an bergen som de cyklar i Tour de France 👊
  Hoppas ni får en underbar semester 💕

  1. Emma – ja, det var den! Och ja, de är glada att få vara lediga nu. Trivs på förskolan, men det måste ju vara rättvist 🙂

  1. Mari – ja, med eller utan vänner är löpning en fin form av terapi 🙂
   Härligt med Åre! Jag är också i Jämtland nu <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras