Min midsommarklänning – tbt 2010-2017


Nackdelen med vårens alla långhelger, solresa och midsommar är att jag går ner i varv varje gång. Gör du också det? Kommer in i semesterlunk och har svårt att få upp tempot igen när du vet att mer ledighet väntar? Positivt för sömn och stressnivå, men med två veckor kvar till semester vill jag lägga i en växel till nu. Förbereda så mycket som möjligt för att kunna vara ledig så mycket som möjligt i sommar.
Nåväl. Jag gör det jag ska och har mycket kraft efter alla lediga dagar. Har bunkrat upp med energi och bloggvirke.
På midsommarafton samlade jag på mig extra mycket bilder, som av min midsommarklänning. Det har blivit en traditionen att dra på mig blommorna på kroppen istället för i håret eller en stång, och i den här klänningen har jag firat midsommarafton 3 gånger (hittills).

Klänningen köpte jag på MQ eller om det var Sisters för  ca 14 år sen inför ett bröllop. Den är alltså äldre än Hugo och jag tycker fortfarande att den är så fin. Tunna axelband i kors över ryggen, med sitt mönster och små påsydda paljetter. Min kropp har förändrats lite under åren, men den passar fortfarande lika bra och jag har känt mig precis lite snygg i den varje gång.
Andra outfits och platser jag firat midsommar på under åren som bloggare är..

TB: Midsommarafton 2010 – 2017

» 2010. Från att jag mötte Jonas tills Hampus kom hade vi en tradition att varje år fira midsommar i Dalarna. Jonas familj har en mysig stuga intill en sjö där, men eftersom det inte finns vatten och är för trångt för en 6-personersfamilj + svärmor har vi inte hållt i den traditionen.

» 2011. Med tvillingar som bara var en månad gamla valde vi att fira midsommar vid Jonas föräldrars hus i Dalarna istället för stugan. Och på kroppen hade jag en amningsvänlig singoallaklännig.

» 2012. Vi firade med vännerna Gustav och Sofia utanför Västervik. På bilden plockade vi blommor i diket till kransar och midsommarstång.

» 2013. Året då jag precis bockat av ¾ av En Svensk Klassiker och vi firade med familjen Hillman i Bromma. En tradition som stod sig i två år..

» 2014. I samma klänning och med samma sällskap som året innan, men i betydligt bättre balans efter behandling mot ortorexi.

» 2015. Sommaren efter min rectus diastasoperation firade vi midsommar hos vänner i Skåne. Dit åker fortfarande mina föräldrar och min syster med familj varje år, men för oss har det som sagt varierat.

» 2016. Vi firade en riktigt traditionell midsommarafton på Åland. Med 7 sorters blommor, dans runt stång, sill, vänner och jordgubbar. Tyvärr fanns ingen ledig stuga där i år, annars hade vi upprepat detta.

» 2017. Ännu en fin midsommarafton, trots att vi inte bestämde vad vi skulle göra förrän kvällen innan. Och även om det inte blev någon traditionell dans runt stång hittade jag ju min klänning igen. Den ska jag komma ihåg att bära varje år framöver, oavsett hur och var vi firar.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras