Minimal träningstid med maximal utdelning – min träning i Kroatien


Att vi leder endel pass för Apollos gäster vid Frisk & Stark Familj har jag berättat om (och en lägre summering kommer), men inte min egen träning här i Kroatien. Kanske för att jag ägnar mindre tid än vanligt åt det vi kallar träning. Istället är jag mer aktiv som instruktör och ihop med familjen, men de pass jag kör ger mig precis det jag önskar – effektiv träning för det jag prioriterar.

Minimal träningstid med maximal utdelning – min träning i Kroatien

» Styrketräning med fokus på rygg, axlar, bål. Här kör jag mycket superset mellan basövningar som chins och axelrotationer, rodd och militärpress, omvända flyes och russian twist. En basövning ihop med finlir som prehab och core. Ofta halvtimmespass i samband med något pass jag leder som instruktör, ombytt och klar.

Gymmet på Romana Beach Resort har allt du behöver för ett bra pass. Möjligtvis kan jag sakna en riktigt skivstång och en roddmaskin, men det är lätt att hitta alternativ.

» Löpning med backintervaller och 1-minutersintervaller – de löppass jag sprungit medan vi varit här. Förstnämnda vid en sväng längs havet där jag kom till en brant backe uppför hamnen. Den var perfekt för 10 vändors styrkelöpning, men framför allt var det bedårande vackert. Du ser det turkosa vattnet och på andra sidan hade jag klippiga berg.
En annan morgon stormade det så mycket att jag inte vågade mig ut till vattnet, så då sprang jag 10 1-minutersintervaller på löpband. Inte lika vackert som ute, men tidseffektivt och bra pulsträning.
Förutom de rent fysiska fördelarna jag får av träningspassen, är en stunds egentid guld värt. En halvtimme räcker gott och väl för mental avkoppling från jobb och rollen som 4-barnsmamma, men ibland är de med. Hugo och Hampus har varit med till gymmet ett par gånger och även vid…

» Promenader. Mestadels går jag runt med utrustning till olika pass, runt poolen och shoppingstråket, men även upp i bergen. Barnen nöjde sig inte med Mountain Kids-pass vi arrangerat under Frisk & Stark Familj, utan ville även gå upp till korsen andra dagar. Till min och Jonas glädje! Utsikten är som jag visat tidigare magisk och att vandra ger ett grymt tillfälle att prata med barnen om livet. De kommer liksom inte undan på en klippig stig, haha.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras