Resan till Romana Beach Resort


Att kärlek och sol är ett minst lika stora (om inte ännu större?) basbehov vi människor har som mat och sömn, märks tydligt dagar som igår. Jag fullkomligt studsade ur sängen kl 05.30 med tanke på resan med familj och vänner till Kroatien. Och där ute mötte solen mig, även hemma i Stockholm värmande från ottan. Två faktorer som ger energi och bonus hjärtslag.
Klockan 7.30 rullade vi in på längtidsparkeringen utanför Arlanda och checkade in 5 bagage. Lätta sommarkläder du vet, då krävs inte fler väskor för en 6-personersfamilj, trots en väska full av träningsredskap inför passen vi ska leda. Sen mötte vi upp Milla, Anders och barnen och två timmar senare lättade flygget mot Kroatien.

Flygresan tar inte mer än 2,5 timme så det är en perfekt resa att göra med otåliga barn och ändå komma till ett varmt land. Och varmt var det – närmare 30° mötte oss när vi klev ur planet. Svetten rann och alla längtade till detta efter 1,5 timmes bussfärd mot Romana Beach Resort

Bad. Klä av sig ”naken”. Acklimatisera sig, äta gott och ”bara vara” vilket första dagen mest gick ut på. Det är fantastiskt vackert här. Framför hotellet har du det turkosa havet och bakom klippiga berg. Dessutom är det relativt lugnt just nu, få turister och som du ser på bilderna – ingen trängsel.
”Mamma, vet du vad jag tyckte var bäst idag?” frågade Jonna innan vi skulle sova på kvällen. Vi brukar ha det som rutin att alltid prata om dagens bästa och sämsta.
”Nej?” svarade jag.
”ALLT!”, sa Jonna belåtet. Ett svar som värmer i mammahjärtat. Det är verkligen något av vad jag tycker är bäst med de här resorna. Att visa barnen världen, låta dem bada, leka och äta hur mycket glass de vill en vecka. Hemma jobbar både jag och Jonas mycket, men på våra resor – oavsett om det är till fjällen eller beachen, njuter vi maximalt av tiden tillsammans.
Jag har med datorn och kommer jobba endel med SportHälsas sajt och artiklar till tidningen som ska på tryck nästa vecka, men det ska Milla också, så vi får göra sällskap med bästa tänkbara kontorsmiljö medan männen badar med barnen. Och idag drar vi även igång med att leda Frisk & Stark Familj för Apollos gäster. Det ser jag också fram emot. Massor.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras