6 ytligheter för inre glädjeskutt – om träningsflow och frisyrer

Vad vore ytligheter om de inte fick dig att känna något på insidan?

Mer än så tänker jag inte fördjupa mig i ämnet, men det kan vara en bra tanke att ha med sig. För att förstå varför det är intressant med skönhet och mode. Att det oftast finns en känslomässig och praktisk faktor bakom. Sen tycker inte jag det är fel att bry sig om sitt yttre, det gör jag med, även om jag blivit betydligt mindre utseendefixerad när det kommer till kroppen. Jag ser en positiv trend i det här. Numer är det inne att INTE bry sig om kroppens utseende. Att träna för prestation och/eller att må bra.
Jag älskar ändå kroppar, men i olika former. Det finns ingen ”the body” enligt mig, en smal eller tjock kan vara precis lika fantastisk, vilket gör det hela ännu mer faschinerande. Kanske för att jag är en estet som ser det vackra i allt möjligt? Människokroppen, en gråmulen sommardag, mat, en blomsteräng och andra ytligheter. Som de här.

Gårdagens 6 glädjande ytligheter

1. Tofslångt hår. Som du ser på översta bilden från tidigare i veckan, får jag precis upp håret i en liten babytofs. Det är så praktiskt vid träningen och vid bad hair days. Utseendemässigt är det minst lika snyggt med utsläppt hår, men en yttre smidighet är det i alla fall.

2. Armband. Mitt fina smycke som bär med sig minnen från Women´s Health Halvmarathon. Förutom den tunna kedjan och graverade ringen ser jag vackra Djurgården, hör glada hejarop och hur extraväxeln slås på de sista 100 metrarna mot mållinjen.

3. Tunga vikter. Jag måste inte lyfta tungt, det behövs varken i min yrke eller vardag, men jag vill gärna sträva framåt när jag ändå tränar. Och nu är jag så glad att axeln känns bättre och bättre för varje vecka. Jag har till och med vågat köra en vecka med riktigt tunga pressar, pull-ups, bicepscurl och annat. Yttre vikten som ger en ”ingen-muckar-med-mig-känsla”.

4. Nya modell av mina favoritskor. Merrell Vapour Glove i somrig färgsättning. Jag har använt den här modellen i flera år och älskar hur de ger maximal markkontakt. Nästan som att gå barfota men med tunn, skyddande sula, bra grepp och träning för fötterna. I dem känner jag mig som en smygande, smidig indian på gymmet.

5. Frisyrer. Hampus har klagat endel på sin vildvuxna kalufs. Jag tycker han är lika snygg i allt, men det är ju typiskt mammor.

Jag gillar ju själv att känna mig snygg i håret. Så igår gick jag, Hampus, Junior och Jonna till Salong Max i Fältöversten. Jag har dragit på det ända sen i vintras, men nu fick jag äntligen bort alla slitna toppar. Så skönt att kunna borsta igenom håret utan att borsten fastnar, friskt och fräscht. Färgade inte den här gången eftersom barnen satt och väntade, men trivs i den naturella tonen. Solen får bleka i sommar istället.

6. Ny skjortklänning. Här en bild fotad av Hampus innan frisörbesöket (som du ser på håret). Jag fick den i morsdagspresent av Jonas förra helgen och det är alltid speciellt med plagg någon annan valt ut. Jag gillar den verkligen. Mjuk och skön med fickor. Kan bli sommarens favorit.
Har du några ytligheter du gläds lite extra över just nu?

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras