Boktips – Naturkraft av Miranda Kvist

Nana nana nanaaa naninana nana naaaa, na nani nana nannina nana nana naaaa na na..

Minns du gingeln till boktipset på SVT för ca 100 år sen? Jag minns och tyckte det var ett mysigt program som gav en skön magkänsla. Ungefär som jag minns Miranda Kvist från de allra första gångerna vi träffades – som en glad, mysig tjej jag trivdes ihop med. Vi testade bland annat pole dance ihop 2010, möttes på träningseventet Bloggers Boot Camp 2010 och i backen vid loppet Stockholms Brantaste 2012. Och trots att vi aldrig lärde känna varandra djupare mer än via våra bloggar och kort mingel vid event, var det alltid som att återse en kär vän när vi stötte på varandra. Någon du synkar med, som ger dig mycket energi och där samtalet flyter utan stopp.
Tänk hur rysligt snabbt åren kan gå. För mig känns det som att de där bloggträffarna och loppen vi möttes vid var igår. Men så ser jag till allt runtomkring. Att jag bland annat dubblat barnaskaran sen vi sågs, startat ett familjeträningskoncept och provat mina vingar vid olika jobb. Miranda i sin tur har bland annat besegrat storslagna utmaningar, grundat Team Nordic Trail – Nordens största företag för upplevelser i naturen i löparskor. Och gett ut en bok.

”Allt du vill kan du göra”

Naturkraft

Tillhör du dem som låter osynliga hinder begränsa dig själv och ditt liv? Tror du inte att du kan bestiga höga berg, springa ultralopp i öknen, eller tror du kanske nästan att en långpromenad i skogen är för tuff för dig? Låt dig inspireras av Miranda Kvist tjejen som personifierar uttrycket »Just do it«! 
I Naturkraft berättar Miranda om träningsglädje, drivkrafter och hur man övervinner osynliga hinder, men även om personliga kriser. Hur hon en period drabbades av något som i mina ögon var ortorexi, överträning tillsammans med kalorisnål kost. Men Miranda kom igen. Ordentligt.

Jag tänkte mest ”bläddra lite” i boken igår kväll, men fastnade i kapitel efter kapitel tills jag nästan sträckläst hela boken. Jag kommer inte berätta hela berättelsen, då blir det ju inte så spännande för dig som vill läsa den, men jag kan avslöja att du förutom Mirandas personliga berättelser, inspirerande äventyr och framgångsrecept får många konkreta tips. För god löpteknik, att komma igång med ultralöpning, tips vid bergslöpning och en checklista över vilken utrustning du behöver för en flerdagarstur i fjällen.
Naturkraft är en otroligt inspirerande bok som jag rekommenderar dig som söker nya utmaningar i din träning, som hamnat i en motivationssvacka eller som drömmer om något stort och behöver en knuff i rätt riktning. Köpa boken för 179 kr på Adlibris.

Sist men inte minst – tack Miranda och stort grattis till din fina bok! Jag känner igen mig mycket i det du skriver och i dig. Inte minst ”allt-eller-inget-mentaliteten”, kärleken till naturen, löpningen och din starka målmedvetenhet. Allt ÄR verkligen möjligt, även om vägen inte alltid är rak ♥
Vill du veta mer om Miranda och hennes häftiga liv som löpentreprenör – följ henne på Instagram: @mirandakvist

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras