Liss janis och helgen ur mobilen #25


Nej, jag har inte stavat fel på mitt efternamn i rubriken, det är svaret på en av alla frågor jag fått. Förra veckan hade jag frågestund och bad jag om undringar och önskningar på bloggämnen. Där undrade Ellen hur man uttalar mitt efternamn och (åtminstone jag) säger det i två stavelser: Liss (kort paus) janis.
Namnet kommer från Jonas släkt i Dalarna där första delen av namnen visar från vilken gård personerna kommer. ”Liss” var alltså Jonas släktingars gårdsnamn.
Så, med den mjukstartar jag att besvara era frågor, men fortsätter med att som vanligt berätta vad som hänt under helgen.

Helgen ur mobilen #25

..avslutning med SportHälsas Runclub i onsdags kväll. Min ”helg” börjar visst tidigare och tidigare i veckan, haha, men mycket för att jag vill berätta om vissa saker. Jag höll i det avslutande passet med tusingar och tycker det är så häftigt att se hur en grupp med personer mellan ca 19-70 år kan träna tillsammans. Alla på sin personliga utvecklingsnivå.

..provsmakade Njies nya vaniljglass. Ja – jag är en sån som går på reklamen och inte kunde motstå att testa. Inte den godaste vaniljglassen jag ätit, i lördags fyllde jag på med favoriten från Cartedeor istället, men ändå helt ok. Dessutom gillade jag budskapet i locket:

”Pleace remember. You´re beautiful, strong and talented. That every day could be a wonderful adventure, a new chance to show the world who you truly are. Dare to laugh out loud, treat yourself and be kind.”

..svetttest av mascaror. I varje nytt nummer av SportHälsa utvärderar vi på redaktionen olika produkter. Min läsare Jenny önskade utvärdering av sport-bhar, något som jag gjort här för ett par år sen, men den för jobbet är det alltså mascaror vi testar. Bra test inför sommaren då du svettas även utanför gymmet tänker vi.

..sommaren kom till stan! Igen. Galet vilka snabba skiftningar, men spännande på samma gång. Jag gillar omväxling – att kura inomhus med rusk utanför fönstret eller njuta av ljumma vindar mot huden. Kjol, shorts och barfota har gällt hela helgen, men får se hur länge det varar den här gången. Gäller att njuta en dag i taget, nu och alltid.

..6-årskalas. Lördagens stora plan och resten av dagen att leka med alla presenterna. Och i morgon fortsätter vi fira på officiella födelsedagen, så ikväll står paketinslagning och ännu mer tårtbak på agendan. Älskar att överraska personer jag älskar ♥

..lovely långpass i söndags. Min vän Elin från Jorm var i stan, så vi spontanbokade en löpdejt. Hon ska springa Stockholm Marathon om 2 veckor och ville gärna ha ett sista långpass i benen, så jag guidade runt en fin sträcka vid havet. Kringelikroka på Djurgården, med strålande sol och doft av blomstrande träd. Så mysigt med en lång pratstund och första långpasset sen Women´s Health Halvmarathon. En egen halvmara, utan tidtagning, i bästa sällskap och väder. Som jag skrev på Instagram – ”vi sparar på vackra löpminnen, jag och Elin.” Senaste innan denna såg ut så här.


Resten av söndagen jobbade jag lite, gick med Junior och Jonna på ytterligare ett kalas, samt pysslade på här hemma. Kalla mig tant, men ju äldre jag blir – ju mer uppskattar jag hemmahelgerna mest av allt. Eller rättare sagt de med familjen. Semesterresor är ju också väldans härliga. Nu närmar dom sig med stormsteg, bokstavligen så snabbt tiden rusar på SportHälsas kontor.
Hur har din helg sett ut? Rapportera gärna om du vill, eller bara läs och reflektera.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras