3 jobbuppdrag i löpskor

En vecka – 3 jobbuppdrag i löpskor.

Eller jobb? Det här är typiska exempel på bitar som känns mer som nöjen. Jag har svårt att tro att det finns arbeten där ALLT är roligt, eller vad säger du om det? Men att vissa bitar bländar det jobbiga. På min arbetsplats är det högt tempo, många bollar i luften och periodvis stressigt, men samtidigt väldigt omväxlande, utvecklande och fullt av upplevelser.
Den här veckan har jag inte bara skickat iväg en tidning med tema löpning på tryck, jag har också jobbat en hel del som löpcoach.

1. En morgon sprang jag ihop med Björn Levin som arrangerar loppet Run Stockholm. SportHälsa är parter till loppet och ska vara på plats 7 maj i Kungsträdgården för att ge tips till alla löpare. Inför det är det bra att ha koll på banan, så jag sprang 10-kilometersloppet ihop med Björn.

Från Kungsträdgården, uppför Slottsbacken, ut på Riddarholmen, upp och ner på trappor, över träspång, kullersten och jordunderlag. Ett lopp där du får ta del av flera Stockholmspärlor, som Skinnarviksbergets topp med denna fantastiska utsikt. Här hade jag aldrig varit tidigare – en plats du absolut ska besöka om du är på Södermalm. Där du kan se hela vår vackra huvudstad om vädret är klart.

Loppets bana tog dubbelt så lång tid att springa eftersom både jag och Björn ba ”åhhh vad fint! Måste bara ta ett kort..”. Skönt att springa med en lika passionerad löpare och känslomänniska som vill fånga livets sköna stunder i foton och själen.

2. Stockholm fortsatte leverera fint väder till onsdagskvällens Salming Runclub powered by SportHälsa. Den här gången var det jag som ledde passet med jogging + löpstyrka i Humlegården. En störtskön kväll med starka deltagare. Hela passet har jag lagt upp här på SportHälsas sajt.

3. Igår morse fortsatte jag coachandet av ett gäng unga löpare från Täby IK runt Run Stockholms 5 kilometersbana. Du kan alltså välja mellan att springa 10- eller 5 kilometer på loppet och de här ungdomarna ska springa 5.
Jag älskar verkligen uppdrag som dessa och att få hänga med barn och ungdomar är speciellt roligt. Jag blir lycklig för deras skull att de hittat glädjen för idrott. Att se deras glöd och energi – så taggade. Jag hade fullt sjå med att hinna med för att förklara hur de kan tänka för att spara kraft inför backar och trappor, var de kan ösa på och var det är luriga kullerstenar. På slutet hamnade vi lite fel, jag och Björn hade ju sprungit 10-kilometersbanan som ser lite annorlunda ut på slutet, men i mål kom vi.

Under Kungsträdgården i blomsterskrud. Det bland detta start och mål för loppet kommer vara nästa söndag. Sagolikt vackert!

Starka gänget jag fick äran att springa med igår. Som avslutade löpveckan där jag knappt ägnat en tanke åt att jag faktiskt sprungit.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras