6 vårtecken i min värld

Vad väcker dina vårkänslor?

Jag är säker på att du har helt andra saker än mig, men att vissa är gemensamma. Solen till exempel, när den inte bara ger ljus utan riktigt bränner på huden. Och blommor? Små kämpande färgklickar i det sura gräset. Runt husknutarna hemma på Gärdet hos mig har det kommit många vackra vårblommor som jag fångade med kameran i helgen.
Våren med riktig sommarvärme har slagit till i Stockholm och här har jag fångat mina typiska vårtecken på bild.

6 vårtecken i min värld

..löpning. Efter en vinter med mer fokus på styrketräning får jag mer sug efter utomhusträning. I söndags mötte jag upp Terese för vår numera traditionella löptur på Djurgården, längs Strandvägen och mot Odenplan där vi kramades hejdå. En gråmulen och blåsig morgon, men väder berör mig sällan vid löpning – speciellt inte i sällskap av en vän.

Jag älskar de här passen. Kravlös pratjogg utan stress ihop med någon jag tycker om. Där vi utbyter tankar om livet medan tid och kilometrar flyger förbi. Det är så lätt att tänka ”en kilometer till” vid långpass tycker jag och i söndags var energin på topp, trots en förlorad timmes sömn när klockan ställdes till sommartid. En hel halvmara landade jag på till slut.

..färska bär. På vinterhalvåret äter jag helst varmt. Te och gröt med blåbär är klassiker då, men ju varmare det blir ute -ju kallare måltider väljer jag. Jonas hade köpt hem jordgubbar i helgen som jag piffade till helgens mellanmål och frukostar med.

..Converse. Kraftiga vårskor byts ut mot tunna tygdojor som trendar år efter år. Tror inte jag känner till ett enda skomärke som stått sig så bra genom tiderna som just Converse. Gör du?

..sommardäck på cykeln. Vädret kommer hinna slå om många gånger under våren, jag vet, men eventuell snö ligger förmodligen inte kvar många dagar.

Jag älskar förresten vägen till jobbet. Nästan hela vägen får jag cyklar längs Stockholms vatten, längs Strandvägen, vid slottet och Söder Mälarstrand. Och jag är inte ensam om att dras till vattnet. Så här soliga dagar är strandpromenaderna fulla av turister. Så härligt!

..grillat. Vi har i och för sig grillat på balkongen hela vintern, men jag tycker ändå att solen ger mer feeling. Igår grillade jag kycklingfilé med smarriga tillbehör.

..mössfritt. Det absolut sista och slutgiltiga vårtecknet är när jag vågar ta av mig mössan. Om så bara en kort stund för att fånga vinden i håret.

Vad är typiska vårtecken enligt dig?

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras