Wok med Mifú – recept


Vid STHLM heartbeat i lördags fick jag med en förpackning av nyheten Mifú i goodiebagen. En nyhet från Valio som är laktos-, ägg- och glutenfri med högt proteininnehåll. Ett bra alternativ för dig som vill äta mer vegetariskt då produkten är lätt att byta ut kött, fisk, kyckling. Detta eftersom de små kornen inte smälter när du steker eller kokar dem, så som keso.
Visst matchar produkten mina naglar fint? Och innehållet är passande i en soppa, gryta, vegetarisk lasagne, till tacos eller som jag gjorde igår – i en wok!

Wok med Mifú – 2 portioner

Ingredienser wok:

  • ½ litet huvud broccoli
  • ½ litet huvud blomkål
  • 1 rödlök
  • ½ aubergine
  • ½ paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 1 paket Mifú
  • ½ paket fetaost (för mer ostsmak)

Ingredienser vitlökssås:

  • 1 burk creme fraîche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Hacka alla grönsakerna.
  2. Stek i olivolja, salta och peppra efter smak.
  3. Blanda ner Mifún och stek en stund till
  4. Smula i fetaost om du vill ha mer smak. Mifú är väldigt mild och smakar inte så mycket.
  5. Servera gärna woken med vitlöksåsen.

Jättegott tycker jag! Kombinationen av ostsmak ihop med varm aubergine, paprika och de andra grönsakerna är fantastisk. Och Mifú-kornen får karaktär lik majskorn när du steker den. Lätt tuggmotstånd, men det var mest övriga ingredienser som gav smak. Därför ett bra alternativ till barn som ofta har känsligare smaksinne. Klart en produkt jag kommer köpa igen och varva våra kött-, fisk- och fågelrätter med.
Har du testat? Vad lagade du? Alltid kul att höra hur du tar dig an nya produkter som denna.

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras