Ompysslad axel hos kiropraktor

Det är lite synd om min vänsteraxel just nu.

Du som följer mig på Instagram (@annalissjanis) såg kanske att jag halkade och landade rakt på axeln för en vecka sen? Ett fall som inte gjorde ont direkt, jag blev mest rädd, men dagen efter. Då kunde jag knappt trä på mig jackärmen. Alla rotationer smärtade.
Förra helgen fick axeln vila och jag smorde den regelbundet med Voltaren. Det hjälpte, men inte helt, så jag kontaktade en kiropraktor som ger rabatt till medlemmarna på Crossfit Södermalm. Nu var det ju inte vid crossfit jag skadat mig, men min axel var kanske irriterad redan innan jag ramlade? Musklerna kring axelleden var i alla fall spända visade det sig vid mitt första besök på Caroline Matses Kiropraktik. En överraskande positiv behandling.

Caroline var helt fantastisk. Vänlig och kunnig, men ja – hon plågade mig en aning också. På ett bra sätt. Knäckte lite kotor i ryggen, masserade runt axeln och satte även nålar. Det var värst. Att hon grävde runt med nålarna mitt i de mest smärtsamma punkterna. En behandling som ska påskynda läkningen genom att musklerna vaknar till liv. Bryts ner för att byggas upp, precis som träning. Sen tejpade hon axeln snyggt. Barnen var mäkta imponerade, men jag tyckte tejpen kliade obekvämt så den drog jag bort efter ett dygn.


”Prova gärna att träna i morgon och se om du känner någon skillnad” sa Caroline. Så jag provade och nog var det så. Rörligheten är betydligt bättre och smärtan mer lik träningsvärk än ont på ett dåligt sätt.


Crossfit får vänta ett tag, men lugn och kontrollerad byggarträning funkar fint.

Har du varit hos kiropraktor förut? Eller är/har varit drabbad av axelskador? Vad har funkat för dig? Här är en film jag gjorde förra året som rehab och prehab för axlarna. Övningar jag kommer satsa lite extra på framöver och som även min kiropraktor tycker är bra.

2 kommentarer
  1. Väldigt inspirerande, jag har själv precis bokat in en rejäl genomgång hos Krister på http://www.kiropraktorgavle.se och hoppas få bukt med huvudvärk som kommer från axlarna (tror jag). Hoppas det ingår nålar i den också, fördelarna med det lät bra. Fast jag är kanske inget stort fan av att få nålar intryckta i axlarna 🙂
    Hur anser du såhär i efterhand att behandlingen hjälp dig ?

    1. Mia – de där nålarna gör ONT, men ska vara det bästa. I efterhand är jag nöjd med behandlingen & har inte ont i axeln längre, men vet inte om det enbart är pga behandlingen.
      Lycka till!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras