4, 3, 2, 1-minutersintervaller

SPRING i både luft och lår!

Egentligen är jag inte mer motiverad att springa nu än en gnistrande vinterdag eller bland färgsprakande höstlöv, men solen! Att efter en tid i mörker känna värmande strålar mot huden – helt underbart. Den suger ut mig som en stor magnet, till all form av utomhusvistelse, inklusive löpningen.
Idag gör jag en tbt till söndagens runda på Djurgården, helt magisk. Till och med den lilla stigen längs vattnet var fri från is, den jag hellre väljer än den asfalterade vägen bredvid. Jag sprang med lätta, minimalistiska Merrell-skor och tunn vindjacka från CRAFT. Blundande med ansiktet upp. Vantarna åkte av men mössan brukar jag behålla fram till midsommar ungefär. Jag älskar mössor.
Så jag sprang, njöt mestadels men fick även ett infall att gasa upp i intervaller. Som vanligt har jag en vag plan när jag ger mig ut och som vanligt får jag nya idéer allt eftersom. I söndags tänkte jag först att ”4 x 4-minutersintervaller blir bra. Där jag bara håller koll på tiden och låter farten bli mitt snabbaste enligt dasformen”. Men när de 4 var avbockade kom jag på ett kul sätt att fortsätta…
4, 3, 2, 1-minutersintervaller

  • Uppvärmningsjogg i minst 5 minuter.
  • 4 x 4-minutersintervaller med 2 minuters lätt jogg mellan varje intervall.
  • 3 x 3-minutersintervaller med 1,5 minuters lätt jogg mellan varje intervall.
  • 2 x 2-minutersintervaller med 1 minuts lätt jogg mellan varje intervall.
  • 1 x 1-minutersintervall.
  • Nedvarvningsjogg i minst 5 minuter.

Du som känner mig vet att jag gillar siffror och det här var ett riktigt roligt sätt att hänga upp löpningen på. Sen var jag lagom trött, men joggen hem gick ändå lätt. I jämförelse och med solen som en puff i ryggen.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras