Två trådlösa sporthörlurar – produkttest

Trådlös rörelsefrihet till musik.

Sporthörlurar med bluetooth där du slipper en trasslig sladd är bland det bästa som hänt musikvärlden tycker jag, tillsammans med Spotify.
För en tid sen fick jag hem ett produktprov på Plantronics trådlösa sporthörlurar. Jag lyssnar nästan alltid på musik, podcast eller ljudbok när jag gymmar, springer, promenerar…  Ja så fort jag är i rörelse utan sällskap. Så är det någon produkt jag gärna testar (den här gången helt utan ekonomisk sponsring) är det bluetoothlurar.
Tidigare gjorde jag en jämförelse mellan fyra olika modeller, men utvecklingen går i rasande fart så det är inte säkert att de finns att köpa längre. Det gör däremot de två modellerna jag använder just nu och har gjort en jämförelse mellan.

Plantronics BackBeat FIT. Vattentäta sporthörlurar i flexibelt gummi att fästa bakom öronen. Som du ser på översta bilden hade jag inte fått runt dem helt på örat, men sen fick jag till det.

Plus:
+ Suveränt ljud.
+ Sitter bra, utan risk att hoppa ur när du springer och hoppar.
+ Inga delar som lossnar när du exempelvis tar av dem eller har dem i fickan.
+ Smidiga att sätta på/stänga av/svara på samtal, byta låt, höja/sänka volymen på panelen vid örat – utan att använda mobilen.
+ Vattentäta.
+ Upp till 8 timmars hörtid.
+ Pris ca 800 kr.

Minus:
– Lite väl hårt gummi som kan trycka på öronen och gör det obekvämt att ha mössa/hjälm på huvudet.

Anna Lissjanis med Jaybird X2-hörlurar.
Jaybird X2. Ett par lurar jag haft i cirka ett år (som du ser på frisyren) och använt flitigt sedan dess.

Plus:
+ Suveränt ljud.
+ Sitter skönt.
+ Diskret och snygg design med tunt, flexibelt band och liten ”kontroll” att ändra volym/pausa på.
+ Vattentåliga.
+ Upp till 8 timmars hörtid.

Minus:
– De små öronsnäckorna och flärparna/vingarna som sitter i örat lossnar lätt. Jag har tappat bort flera stycken.
– Pris: 1390 kr

Utvärdering. Som du ser finns det plus och minus med båda. Om du tänker på priset rekommenderar jag Plantronics BackBeat FIT eftersom ljudkvalitén är lika bra. Är du däremot kräsen när det gäller design och hur bekväma de är skulle jag lägga några hundringar till för ett par Jaybird X2. Sen har alla olika form på öron och där ger Plantronics modell störst chans att sitta bra tack vare gummiremmen bakom örat.
Igår fick jag ytterligare ett par trådlösa hörlurar från JBL Reflect att utvärdera för SportHälsa´s del. Håll utkik där så får du ytterligare ett par i jämförelse med de här paren.

10 kommentarer
 1. Jag köpte Jaybirds men blev jättebesviken. De fungerar bra på gymmet och i hemmet men att springa med dom funkar inte. När jag springer med dom blir det ett biljud (klonkande liksom) varje gång jag sätter fötterna i marken när jag springer. Försök lägga nacktråden på tex hästsvansen (tänker om nacktråden slår mot jackkragen) men hjälper inte. Så himla trist med så dyra lurar…

  1. Lotta – vad tråkigt! Jag har som sagt fått ett par att testa så jag ska se om jag tycker lika dant. Har haft ett par Jaybird tidigare som jag var jättenöjd med, men det var en annan modell. Återkommer som sagt med utvärdering.

   1. Ja – det känns trist för jag läste på innan köpet vilka som skulle vara bra. Nu börjar jag nästan fundera om det kanske kan vara nåt fel på dom? Det har jag inte tänkt på tidigare. Sånt kan ju faktiskt hända även med nya prylar. Men jag blir jätteglad om du testar att springa med dom så får jag höra vad du tycker! Tack för din inspirerande blogg och ditt instagram! Du ger mig träningspepp! Kram

    1. Lotta – ja, det borde du kolla upp. Men absolut, jag ska provspringa med dem och meddela. Skriv i en kommentar i mina sociala medier om du inte hör något 🙂
     Kram tillbaka!

  2. Halloj! Jag har haft jaybirds i tre år, två olika modeller, och springe ro gymmar och älskar dom!!! Tips för sladden är att liksom sätta klämman så du får en öggla, asså sladden ligger som ett U, en öggla, teä sen ögglan liksom genom håret under hästsvansen, då hoppar den inte runt (tycker också sånt e fett irriterande). Vet inte hur jag ska förklara om du förstod va ja menade haha;P annars kontakta där du köpte för garantiärende, ja har nämligen aldrig haft poblem så ville bara försöka hjälpa dig för jag älskar verkligen jaybirds 🙂

   1. Jessica – jag har precis fått ett par nya att testa & hade även ett par tidigare som jag tappade bort. Idag blir det test av deras nyare modell. Kul! 🙂

 2. Jag har plantronics och är supernöjd!! Dessutom väldigt bra ljud när man pratar i telefon. Och den man pratar med hör oxå väldigt bra!!

  1. Linda – ja, jag tycker också att de var bra. Enda nackdelen var att de inte är så sköna med mössa på, men den slipper jag förhoppningsvis snart.. 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras