Halvamara och choklad – helgen ur mobilen #17


Härlig energi in summerar helgen hittils. Till skillnad mot tidigare har jag nu en tydligare uppdelning mellan jobb och ledig tid. När jag mestadels jobbade hemifrån eller pluggade och var ledig vissa veckodagar flöt dagarna ihop mer. Nu trivs jag jättebra på kontoret och sen är det skönt att logga ut. Vara helt ledig med tidsinställda inlägg i SportHälsas kanaler och ha bloggen som min privata hobby. Inga måsten utan ren och skär avkoppling.
Den är ju inte slut än, helgen alltså, men jag räknar in fredagar i helgen och så här har dagarna sett ut hittills. Dagar jag kan slå ihop som en boost på tema träningsglädje och choklad.

Helgen ur mobilen #17

..vi var tre från kontoret som fredagsfysade på Crossfit Södermalm. Bland annat med det roliga upplägget ”I go, you go” som jag nämnde tidigare.

..eftersom Jonas varit bortrest hela veckan har jag cyklat T/R Gärdet/Södermalm varje dag istället för att promenera. Jag hade föredragit ljudbokspromenader, men med cykel tar det inte mer än 20 minuter till jobbet. Snabbaste sättet att komma i tid samtidigt som cykelturen också är en skön stund att andas, ladda om och beundra vår vackra huvudstad.

kladdkaka

..mitt, Junior och Jonnas inplanerad sportlovsmys ändrades om mot att ”baka chokladtårta”. En kladdig kladdkaka fick duga som tårta. Så snabbt att röra ihop och minst lika gott.

..efterlängtade Hugo, Hampus och Jonas kom hem på kvällen. Grabbarna har fiskat, tolkat på skidor efter skoter, grillat och blivit bortskämda av mormor och morfar i Jorm. Jonas har hållt utbildning i Östersund och även han passat på att åka skidor. Jag är så glad för deras skull. Glad och en aning avundsjuk, men det är inte långt till påsk då jag och tvillingarna också åker till Jorm.

..lördag morgon sprang jag långpass med Terese. Jag älskar verkligen våra pratrundor. Tiden flyger förbi under fötterna och vi hinner gå igenom såväl djupa som ytliga ämnen. Det sägs att ”löpning är som terapi” och i så fall är löpning med vän DUBBEL terapi.

Stockholm bjöd på grådaskigt väder, men det spelade ingen roll. Vi var mitt upp i våra samtal och märkte knappt av världen runtomkring. I alla fall inte jag. Eller att benen blev allt tröttare.

Den här gången sprang vi lite längre, jag hela 22 km innan jag var tillbaka på Gärdet. Kanske inte det smartaste att dra till med en halvmara som veckans enda löppass, men det gick förhållandevis lätt ändå. Med inlagrat raketbränsle (glass och kladdkaka) i musklerna och en fin vän vid min sida klarar jag vad som helst känns det som.

..efter en andra frukost, dusch och vila gick jag och tvillingarna på köpa-godis-promenad. Äntligen hittade jag Marabou´s nya fudge & havssalt-variant som cirkulerat i sociala medier. I vissa fall är jag extremt lättpåverkad och den här gången var en positiv sådan. Har du smakat? Do it!

..resten av lördagen var lugn och skön. Jag tvättade lite, pusslade med barnen, Jonas kom hem från jobbet med sushi och vi kollade på Melodifestivalen. Allt i sin ordning.

…Idag har jag inte kommit längre än till frukostskålen framför Vasaloppet på TV. Sen får jag se vad vi hittar på.

Hur har din helg sett ut hittills? Och vad har du för planer för idag? Berätta gärna om du vill. Jag är alltid nyfiken.

16 kommentarer
 1. Härligt 🙂 Jag har blivit så inspirerad av bilderna på dig och Terese att jag tog tag i en kompis tidigare i veckan och planerade in ett pass vi körde i tisdags. Så mycket roligare att träna med någon nu när man ska igång efter långt skadeperiod och sjukdomar. Och igår lyckades vi med ett intervallpass och om en timme ska vi mötas upp igen för ytterligare ett pass för att få till våra 3 denna veckan. Sen blir det soffan framför alla skidor idag tillsammans med hamburgare, mandeltårta och chokladpudding 🙂

  1. Cherie – vad roligt att höra! Att kombinera kompistid med träning är verkligen grymt. Jag blir så glad för din skull att du också har en god träningsvän. Hoppas du får en skön söndag nu också!

 2. Den där chokladen är ju attans så god men den slår inte salta mandlar 🙂 Har du smakat den?
  Jag såg bilden på din kladdkaka och den såg ju inte dum ut alls!!
  Snart blir det ett medelpass och den ska jag bara strosa runt hemma, fixa och dona inför den nya veckan! Ha en skön söndag!

  1. Cecilia – nej, jag har inte testat salta mandlar men den låter ju också väldigt god. Älskar däremot fudge så den här var fantastisk!
   Låter som ett helt perfekt upplägg på en söndag. Tack och ha en fin dag du med!

 3. God morgon! Vi gick promenad och köpte nybakade frallor. Laddat upp med frallor bullar blåbärssoppa kaffe och ligger i soffan och följer Vasaloppet! Ute snöar det. I em är det 5milen. Kan nog bli några timmar i soffan idag ☺

  1. God morgon Linda! Vilket bra tips för att komma i riktig stämning även hemifrån TV-soffan. Ha det så mysigt!

 4. Förkyld…. Fick lite feber natt till fredag, så min helg har bestått av vila… Inte så kul för mig som gillar att träna, just nu klättrar jag på väggarna. Men har lite jobbigt att andas eller är lite tungt att ta djupare andetag. Så träningen får vänta, även fast jag inte har ont i halsen. Onsdag eller torsdag är jag nog tillbaka i träningskläderna. Hoppas jag! 🙂

  1. Elin – usch, vad tråkigt! Jag förstår att det är frustrerande, men du får se det som en chans att göra annat och ladda upp med nytt träningssug. Krya på dig!

 5. Hej Anna,
  Jag blir inspirerad av din dagliga rörelse. Cykel till jobbet ( ca 9 km), men drar mig för att behöva byta om.. Har du några tips till en som behöver öka den vardagliga rörelsen?

  1. Vivi – jag tycker du ska ge cyklingen en chans. Oftast är det de första gångerna som är jobbiga, men när du väl kommer in i det kommer du gilla stunden att andas, tänka över dagen och kanske lyssna på musik. Alla nya vanor är jobbiga, men du kommer hitta ett system i hur du packar med kläder, kanske för en snabb ”raggardusch” och att byta tröja på jobbet etc.
   Du kan också ta med kläder och springa/gå hem från jobbet. 9 km är en bra distans på så sätt – utmanande men inte övermäktig. Men cykel är skonsamt och något du skulle kunna göra dagligen. Det går snabbt att anpassa kroppen så att du inte kommer tycka det är lika jobbigt efter ett par veckor. Lycka till!

 6. Åkt Vasaloppet första gången!!! Sjukt glad över att kropp å psyke ställde upp på mig så nu betalar jag tillbaka med vila bra mat och vätska

  1. Marie – wow, vad roligt! Stort grattis. Det var bland det roligaste loppet jag åkt. Hoppas du känner lika dant. Ta hand om dig och njut av din bedrift!

 7. Åkt Vasaloppet första gången!!! Sjukt glad över att kropp å psyke ställde upp på mig så nu betalar jag tillbaka med vila bra mat och vätska!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras