Ljudbokspromenad med Sanna Bråding

promenad_sthlm

”Glöm inte bort vem du är och vem du vill vara”.

Jag är så otroligt tacksam över alla grattishälsningar när jag berättat om mitt nya jobb, TACK snälla! Och så avslutade min bloggläsare Maria sin kommentar. ”Glöm inte bort vem du är och vem du vill vara”. Så fint och klokt skrivet.

Det är lätt att tappa bort sig själv och det som är absolut viktigast i livet, uppslukad av något så roligt som ett nytt jobb eller andra händelser. När det är mycket nya intryck, information och rutiner som ska programeras in. Nervositet och iver att komma igång med alla idéer.

Jag förstod att min första arbetsdag på SportHälsa skulle bli kul och spännande, men även ansträngande mentalt. Den erfarenheten har jag mina praktikperioder att tacka för. De första veckorna hos Yogobe och STARK Magasin var jag helt slut i huvudet på kvällarna, men jag vet också vad som rensar en trött hjärna.

Friskt luft. Rörelse. Att vara i kroppen istället för skallen. Därför valde jag att promenera till jobbet första dagen. För att se hur lång tid det tar. Jag vill få in denna goda vana så ofta som möjligt framöver, men eftersom det tar nästan en timme blir det nog oftast cykel till jobbet vilket också är skönt.

nybrokajen

Igår var det i alla fall en stilla morgon med runt -6° som kändes som -20°. Från Gärdet, längs Stockholms vatten vid Nybrokajen och Slussen till slutdestinationen på Södermalm gick jag. Med ben som istappar, men det var så vackert och skönt att slippa trängseln i tunnelbanan så jag fortsatte. Plussade hellre på 20 minuter för att hinna djupandas och låta hjärnan vila till en ljudbok.

sannabrading

Trots att det funnits så länge är det första gången jag lyssnar på en ljudbok. Så praktiskt när du promenerar, springer, fixar där hemma eller innan du ska sova då armarna är lite för trötta att hålla i en pappersbok.

Just nu lyssnar jag på Sanna Brådings ljudbok ”För mycket av allt” som hon även har en föreställning med i mars. Jag känner igen mig själv så mycket i henne – mellanbarn, ”duktig flicka”, estet, kameleont som lätt anpassar sig till omgivningen men ändå sticker ut. Med en bakgrund av destruktivt beteende ner i botten för att vända med ny kraft mot drömmarna.

Att reflektera över min bakgrund, ”vem jag är och vem jag vill vara”, samtidigt som jag knatade genom ett nyvaket Stockholm var en bra strategi innan jag fortsatte med SportHälsa´s. Det är jag som ska vara ansiktet utåt i tidningens kanaler när Julia slutat. Jag kommer alltid vara mig själv, oavsett vad jag jobbar med, och tänker mata mig själv så stark som möjligt. För min egen och därmed min omgivnings skull – IRL och via olika medier.

Brukar du lyssna på ljudbok? När i så fall och har du någon att rekommendera?

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras